Elsőként telepített nyilvános e-töltőállomást Tiszaújvárosban az ALTEO

Az ALTEO jóvoltából átadták Tiszaújváros első nyilvánosan elérhető és igénybe vehető elektromos töltőállomását. Az állomás egyszerre két gépjármű töltését is lehetővé teszi, óránként akár 22 kW teljesítménnyel. Nem csak a város életében számít mérföldkőnek az átadó: a megújuló energiaforrások hasznosításában élenjáró ALTEO portfóliójában is ez az első elektromos töltőállomás.

A Budapesti Értéktőzsde Prémium kategóriájában jegyzett ALTEO Nyrt. tovább folytatja környezettudatos, a megújuló energiaforrások hasznosításán alapuló tevékenységét: portfóliója ezúttal egy elektromos autó töltőállomással bővült, amelyet Tiszaújvárosban telepítettek. A létesítmény lesz Tiszaújváros első, mindenki által, a nap 24 órájában elérhető elektromos töltőállomása. A város nem ismeretlen piac a cégcsoport számára, hiszen az ALTEO már évek óta több erőművet is üzemeltet Tiszaújvárosban: 29 erőművet számláló portfóliójában megtalálható a tiszaújvárosi fűtőerőmű is.

A Tiszaújváros Önkormányzatának közreműködésével telepített töltőállomás a Bethlen Gábor úton, a Tiszaújvárosi Polgármesteri Hivatal parkolójában található. Az állomás két töltőponttal rendelkezik, így egyszerre két gépjármű töltését teszi lehetővé. A teljes feltöltés 2-5 órát vesz igénybe, a töltési teljesítmény a járműtől függően töltőpontonként a 22 kW-t is elérheti.

„Tiszaújváros vezetősége elkötelezett a környezettudatos és innovatív megoldások irányába. Ebben jelentős szerepet játszik a környezettudatos közlekedés segítése és ösztönzése, az elektromos töltőállomások biztosítása. Szerencsére egyre több olyan cég van városunkban, amely a jogszabályi kötelezettségein felül segíti a tiszaújvárosi lakosok életét, különböző támogatásokat, lehetőségeket biztosít számukra, melyet ezúton is szeretnék megköszönni.” – nyilatkozta Bráz György, Tiszaújváros polgármestere.

 „A tiszaújvárosi elektromos autó töltőállomás egy újabb lökést ad vállalatunk megújuló energiát hasznosító szegmensének. Tiszaújváros kiemelten fontos számunkra, hiszen több erőművet is üzemeltetünk a városban, így örömmel tölt el minket, hogy a töltőállomás telepítésével hozzájárulhattunk ahhoz, hogy a város fontos lépést tegyen a fenntartható, környezettudatos közlekedés megvalósítása felé.” – mondta el Papp András, az ALTEO Nyrt. vezérigazgató-helyettese az átadó kapcsán.