Ezek lennének a „legkutyásabb” autók

A brit Autoexpress magazin úgy véli, hogy a következők a legjobb kocsik kutyával utazóknak:

Skoda Octavia kombi

Dacia Duster

Land Rover Defender

Citroen E-Berlingo

Mercedes E-Class kombi

Skoda Superb kombi

Honda Jazz

Tesla Model Y

Suzuki Swace

SsangYong Rexton

A lap az Octaviával kapcsolatban megjegyzi, hogy kutyánk biztonsága is fontos, így a Skoda által kínált „kutya biztonsági öv” sokak számára vonzó extrafelszerelés lehet. Igaz, csak a hátsó ülésen használható.

A 610 literes csomagterével az Octavia kombi könnyedén elnyel néhány kutyát és itatótáljaikat. (Ne feledjük, hogy gyereket és kutyát soha ne zárjuk be parkoló autóba!)

Szilárd hírnévnek köszönhetően az Octavia igen népszerű brit használtpiacon is, így az Autoexpress azzal bíztatja a tulajdonosát, ha úgy dönt, hogy nagyobb autóra cseréli (kölyökkutyák esetén), akkor nem kell tartania tetemes értékvesztéstől.

A Superbről pedig azt írja a magazin, hogy a Skoda több modellje is kifejezetten kutyabarát, de közöttük is a Superb a legjobb. A Superb a kényelemre helyezi a hangsúlyt, nem pedig a teljesítményre, és mivel akkora a beltere, mint egy udvarházé, hatalmas, 660 literes rakteret kínál a kutyák számára.

Emellett még egy sor rakodótér-tartozék is rendelkezésre áll, hogy a csomagtartót egy kicsit praktikusabbá tegyék. Az alacsony raktérajtónak köszönhetően a kutyák könnyedén tudnak ki- és beugrálni, viszont, ha a tulaj keze éppen tele van csivavákkal vagy mopszokkal, akkor jól jön az opcionális, rásegítéses csomagtérajtó.

dasblog