Ezekkel a gumikkal télen is biztosan célba ér a fuvar

A Bridgestone bemutatta az új Duravis Van Winter ENLITEN gumiabroncsot

A Bridgestone, a prémium gumiabroncsok és fenntartható mobilitási megoldások globális vezetője bejelentette új prémium téli gumiabroncsát kisteherautók számára. A Bridgestone a Duravis Van Winter ENLITEN-nel a kisteherautó-flották tulajdonosait támogatja a mindennapi téli felhasználás közben, amellett, hogy segít csökkenteni a teljes tulajdonosi költségüket (azt, hogy a termék a teljes élettartama alatt mennyibe kerül a vállalkozásnak).

A TÜV SÜD független tesztjei is bizonyítják, hogy a Bridgestone Duravis Van Winter a legjobb fékezési és tapadási teljesítményt nyújtja a havas és jeges útviszonyok között, így a vezetők a teljes téli időszakban biztonságban és kontroll alatt tarthatják járművüket.[1] Az elektromos járművekre is alkalmas gumiabroncs emellett az EU-címkék A-osztályú nedves tapadási minősítésével is rendelkezik.

A Bridgestone Duravis Van Winter a többi prémium téli alternatívához képest a leghosszabb futásteljesítménnyel büszkélkedhet – szintén a TÜV SÜD által bizonyítottan –, ami segít csökkenteni a költségeket és a járművek állásidejét, valamint javítani hatékonyságukat.[2] Mindezt az elődjéhez képest 13 százalékos gördülési ellenállás-csökkenés mellett[3] éri el, növelve az üzemanyag-és energiahatékonyságot, ezáltal mérsékelve a teljes tulajdonosi költséget, valamint a környezeti hatásokat.

A jelentős teljesítményjavulást az ENLITEN, a Bridgestone több csúcstechnológiájának kombinációja teszi lehetővé, amely a gumiabroncs jelentős élettartam-javulását biztosítja anélkül, hogy havas, jeges, nedves vagy száraz úton csökkenne a teljesítmény. Az új gumiabroncs emellett optimalizált mintázati kialakítással és új keverékformulával is bír, aminek köszönhetően javul a gördülési ellenállás és a tapadás havas felületen. Mindez a nagy érintkezési felülettel párosulva biztosítja, hogy a jeges felületen is kiváló maradjon a teljesítmény.

Az ENLITEN technológia alkalmazása biztosítja, hogy a Bridgestone Duravis Van Winter teljes mértékben megfeleljen nemcsak a járművek által támasztott általános teljesítménykövetelményeknek, hanem az elektromos járművek speciális kritériumainak egyaránt.

Az Európában kifejlesztett Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN 2024 júliusától 19 méretben kerül forgalomba, 15″-től 17″-ig. Az abroncs Európában, Törökországban és a FÁK-országokban[4] lesz elérhető. A nyári Bridgestone Duravis Van és a négyévszakos Duravis All Season mellett ez az új abroncs egészíti ki a Bridgestone kisteherautókra szánt prémium gumiabroncs-családját.

 „A megbízható, robusztus és elektromos járművek esetében is használható Bridgestone Duravis Van Winter ENLITEN a modern fuvarozók és flották igényeinek kielégítésére készült. Olyan téli teherabroncsot akartunk létrehozni, amely egyszerre javítja a mindennapi működést, miközben hosszú távú költségcsökkentést és hatékonyságnövekedést biztosít. Ezt a kategóriájukban legjobb teljesítményértékekkel értük el, amelyek kiemelkedően hosszú élettartamot, hatékonyságot és biztonságot nyújtanak minden téli körülmény között” – mondta el Stefano Sanchini, a Bridgestone EMEA régió másodlagos piacra szánt személyabroncs üzletágának alelnöke.


[1] A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2023 decemberében az SPG Vidsel (S) & PITEA (S) létesítményében a Mercedes Sprinter 316 CDI gumiabronccsal végzett tesztek, a 225/75 R16C 10 PR méretű Duravis Van Winter gumiabronccsal, összehasonlítva az azonos szegmensben működő fő versenytársak teljesítményével: Michelin Agilis Alpin, Continental VanContact Winter, Goodyear Ultra Grip Cargo, Pirelli Carrier Winter. TÜV SÜD-jelentés száma [713311045, index kritériumok: minél magasabb, annál jobb]. FÉKEZÉS HAVAS ÚTON [Féktávolság [m] 40 km/h-ról 5 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (95,4%), MICHELIN Agilis Alpin (87,1%), PIRELLI Carrier Winter (87%), CONTINENTAL VanContact Winter (86,8%). GYORSULÁS HAVAS ÚTON [gyorsulási idő (s) 10 km/h-ról 35 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (99,6%), MICHELIN Agilis Alpin (97,9%), CONTINENTAL VanContact Winter (95,9%), PIRELLI Carrier Winter (93,8%). FÉKEZÉS JEGES ÚTON [Féktávolság [m] 20 km/h-ról 5 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), MICHELIN Agilis Alpin (86%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (82,7%), PIRELLI Carrier Winter (82,3%), CONTINENTAL VanContact Winter (74,8%). GYORSULÁS JEGES ÚTON [gyorsulási idő (s) 5 km/h-ról-20 km/h-ra] minősítés: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), GOODYEAR ultra Grip Cargo (93,2%), PIRELLI Carrier Winter (90%), MICHELIN Agilis Alpin (80,3%), CONTINENTAL VanContact Winter (71,4%).

[2] A TÜV SÜD által a Bridgestone felkérésére 2023 november-decemberében Mercedes Sprinter 316 CDI gumiabronccsal, 225/75 R16C 10PR méretű Duravis Van Winter gumiabronccsal végzett tesztek, összehasonlítva az azonos szegmensben lévő fő versenytársak teljesítményével: Michelin Agilis Alpin, Continental VanContact Winter, Goodyear Ultra Grip Cargo. TÜV SÜD-jelentés száma [713311080]. FUTÁSTELJESÍTMÉNY: BRIDGESTONE Duravis Van Winter (100%), MICHELIN Agilis Alpin (90,7%), GOODYEAR Cargo Ultra Grip (90,3%) CONTINENTAL VanContact Winter (79,8%).

[3] Duravis Van Winter vs W810 (225/75 R16C 10 PR referenciaméret) belső összehasonlítás alapján.

[4] Kivéve Oroszország.