Ezt az 1962-es Aston Martin DB4-et több mint 30 év után húzták ki egy pajtából

Egy 1962-es Aston Martin DB4-et fedeztek fel egy amerikai istállóban, és ha helyreállítják, több mint 1 millió dollár értékű lehet.

Ez az Aston Martin DB4 egy számszerű autó, és az elmúlt 30 évben raktárban ült. A történet szerint miután az előző tulajdonos az 1970-es évek végén visszatért Vietnamból, egy helyi karosszériaműhelybe ment dolgozni, és a főnöke arra utasította, hogy segítsen a DB4 javításában. Többhetes munka után a DB4-et megjavították, és a főnök átadta neki a kulcsokat.

Az autó birtokbavétele után a tulajdonos az otthonába vontatta, leparkolta az istállójába, és azt tervezte, hogy helyreállítja. Azonban soha nem ért hozzá, és csak nemrég vették ki a raktárból több mint 30 év után.

Az Aston Martin nagyjából 1129 példányt gyártott a szabványos DB4-ből, így ez egy nagyon ritka lelet. A milánói Carrozzeria Touring által gyártott könnyűfém karosszériaelemeket kínálja, és ez az autó kékre festve hagyta el a gyárat. Bár a festék nagy része megfakult az évtizedek során, kétségtelen, hogy egy jó restaurátor segítségével az autó visszanyerheti korábbi fényét.

A DB4-et az eredeti 3,7 literes soros hatos motor hajtja, amely a nap folyamán 240 LE-t produkált 5000-es fordulatszámon, és 240 font láb (325 Nm) nyomatékot 4200-as fordulatszámon. A képeken látható, hogy a motort kosz és kosz borítja, de ha szétszerelik, megtisztítják és új alkatrészekkel szerelik fel, javíthatónak kell lennie.

Az autót a New York-i Gullwing Motor Cars eladásra kínálja, és bár a lista nem tartalmaz árat, a The Sun azt állítja, hogy a kereskedő körülbelül 320 000 dollárt akar érte.

carscoops