Ezzel a készlettel Lexusszá változtatható a Toyota Fortuner

Egy indiai cég fejlesztette ki azt az optikai tuningcsomagot, amivel igazi prémiumautó válik a Hilux-alapokra épülő SUV-ból.

Bár sok korábbi Toyota modellnek létezik gazdagabb felszereltségű, módosított külsejű gyári Lexus-változata, a fejlődő piacok kedvelt szabadidő-autója, a 4,7 méter hosszú, alvázas Fortuner nem tartozik közéjük. Egy indiai cég azonban nemrég Lexus-átalakító készletet fejlesztett ki a Hilux-alapokra épülő, de lap- helyett csavarrugós szabadidő-autóhoz, amivel a külseje és a belseje is megszólalásig hasonlóvá válik a prémiummárka termékeihez.

Az indiai Mumbaiban található Autorounders készlete az első generációs (2004-2015) Toyota Fortuner 2008-ban megjelent, modellfrissített változatához való, amiből még ma is rengeteg fut a közel- és távol-keleti, valamint a dél-amerikai országokban, továbbá Dél-Afrikában.

Az átalakító csomag leglátványosabb eleme az X-alakú, hálós szerkezetű, vastag krómkeretes „orsó” hűtőmaszk, amely a 2011-ben bemutatott, negyedik generációs GS óta elmaradhatatlan eleme minden Lexusnak. Ezen kívül több állégbeömlő, a kiszélesített motorháztető-kopoltyú, a két új ködlámpafészek, az ívelt, alsó védőlemez-imitáció és a két, feketére maszkolt, vadonatúj fényszóró gondoskodik arról, hogy az öreg Fortunert minden laikus valódi Lexusnak nézze. Még a ködlámpaházakat is lecserélték, az újak már irányjelzőt is tartalmaznak. Csak egy dolog sántít: az alaposan átalakított orr-részen furának hat a hatalmas Toyota-embléma, amelyet valamiért nem cseréltek le Lexus-jelvényre az indiaiak, pedig akkor lenne tökéletes az összhatás.

Csak a profilnézet maradt változatlan, kivéve a friss gyöngyházfehér fényezést és az új könnyűfém keréktárcsákat, melyeket fegyvermetál szürkére festettek. A farrész megjelenését új, sötétvörösre maszkolt LED-es hátsó lámpákkal, átalakított tetőszpojlerrel, krómkeretes dupla kipufogóval, rácsokkal, vastagabb króm-díszcsíkkal és sportos lökhárítóval dobták fel.

Exkluzív Toyota podcastjaink IDE, valamint IDE kattintva érhetőek el!

Belül az üléseket és az ajtópaneleket rombuszmintás fehér bőrrel kárpitozták újra, amihez jó passzol a szintén rombuszmintás padlószőnyeg. Ebbe a luxuskörnyezetbe nem illett volna az ósdi, négyküllős kormánykerék, ezért azt a jelenleg is kapható, második generációs Toyota Fortuner modern megjelenésű, háromküllős, multifunkciós kormányára cserélték le.

Feketére fújták le a műszerfal nagy részét és az ajtók tetejét, az eldugott helyekre a mai divatnak megfelelően többszínű LED-es hangulatvilágítást építettek be, az oldalablakok pedig kihúzható árnyékolót kaptak. Ezeknél fontosabb, hogy az elavult infotainment-rendszert egy nagy érintőképernyőre cserélték, amely modern grafikával és jó felbontással rendelkezik, a legújabb android szoftvert futtatja, és akár a 360 fokos, körkörös kamerarendszer madártávlatos képét is képes mutatni. Az első fejtámlák mögé két további képernyő került a hátsó utasok szórakoztatása érdekében, mintha egy valósi luxusautóról lenne szó, nem egy létraalvázas, olcsó terepjáróról.

Sajnos a módosítások összköltségét nem ismerjük, de még egy donor Fortuner beszerzésével együtt is valószínűleg jóval olcsóbban lehet így Lexusnak tűnő szabadidő-autóhoz jutni, mintha venne az ember egy RX-et, GX-et vagy LX-et.

Fotók: CarsCoops