Felújítások, menetrendi változások a veresegyházi vonalon és Rákospalota-Újpesten

A Rákospalota-Újpest és Veresegyház közötti pályakarbantartás, illetve Rákospalota-Újpest állomás vágányainak átépítése miatt a Budapest–Vácrátót–Vác vonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek július 6-tól 15-ig, továbbá Rákospalota-Újpest és Veresegyház között pótlóbuszok szállítják az utasokat. A buszok Fótfürdő megállóhelyet nem érintik. Az utasok a Nyugati pályaudvar és Rákospalota-Újpest között a váci és a szobi vonalon közlekedő vonatokat vehetik igénybe.  
A pályafelújítás során Rákospalota-Újpest állomás vágányhálózatát is felújítják, a múlt héten megkezdődött a vágányok bontása. A munkák során felújítják a vasúti váltókat, kitérőket, továbbá a leggyakrabban használt 3-es, 4-es és 5-ös vágányt átépítik, a 2-es és a 6-os vágányt pedig karbantartják. A teljes befejezés időpontja július 18. A munkálatok eredményeként az állomáson megszűnnek  a sebességkorlátozások, a vonatok 80 km/h-ás sebességgel haladhatnak majd, így pontosabbak lehetnek a személyszállító vonatok.


A munkálatok idején a peronokon mobilkerítés védi az utasokat, hogy a vágánybontás és építés munkaterületét lehatárolják az utasforgalom elől. A peronokat a felüljárón át lehet megközelíteni. A biztonság érdekében a vonatok legfeljebb 20 km/h-ás sebességgel közlekedhetnek az állomáson. A vasúttársaság arra kéri az utasokat, hogy a felújítások miatt óvatosan, körültekintően közelítsék meg a peronokat és a vonatokat, és figyeljék a hangos utastájékoztatást. A vasútőrök is kiemelten figyelnek az utasok biztonságára.


Főként a hétvégenként jelentkező nagyobb kerékpáros utazások alkalmával a vonatokra a kerékpárokat az 5-ös és 6-os vágány közötti peronról rakhajták fel az utasok.


A térségben lakóknak a szintbeli átjutáshoz a vasúttársaság az állomásépülettől mintegy 400 méterre található gyalogos átkelőt javasolja. A Szilágyi utcát és a Sín utcát összekötő, Fő úti gyalogos átjárónál a sorompót a lehető legrövidebb ideig lesz tartják lezárva az átépítésre tekintettel.


Az állomáson további területrendezést is végrehajt a vasúttársaság, a feleslegessé vált raktárt őszig elbontja.