Fiatalok és családok számára fejlesztve

Szárnyal az „útisólyom”: tartósság, irányíthatóság és biztos megállás kedvező áron
 
Több mint 1.000 családi autó tulajdonosának megkérdezésével és vezetési tapasztalatai alapján tervezte meg és fejlesztette ki legújabb gumiabroncsát a Firestone. Az autójukat naponta használó, közép árkategóriás gépjárművek tulajdonosainak a kedvező ár mellett elsődleges elvárása a gumiabroncsokkal szemben az, hogy a gumiabroncs hosszú élettartamú, nedves útfelületen jól irányítható legyen, száraz útfelületen pedig biztos fékezést tegyen lehetővé és jól tűrje a gyakori elindulásból és megállásból adódó igénybevételeket is.
 
Elindulás otthonról, érkezés az iskolába a kátyus és bukkanós mellékutcákon majd irány a munkahely hetvennel a főúton. Félórás gyorsítás-fékezés etapok a dugóban, este pedig ugyanez fordítva, hetente ötször, éveken át. Egy családi kocsi és a rajta lévő abroncs a hétévén sem pihen, hiszen vagy éppen bevásárlásra használja a család, vagy kirándulni megy vele a hegyekbe, vagy éppen családot látogatni suhan egy hosszú országúton vagy autópályán akár 130 km / órával.
 
A közúti közlekedés világában talán a családok és a fiatalok autói és azok abroncsai vannak kitéve a legszélesebb körű és legváltozatosabb igénybevételnek, miközben az autós társdalom ezen csoportjai azok, amelyeknek a leginkább meg kell fontolni azt, hogy mire és mennyit költenek” – monda Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke. „A Magyarországon közlekedő mintegy 3,3 millió személygépkocsi legnagyobb része a családok által leggyakrabban használt közép, vagy alsó-közép kategóriás gépkocsi. Ez pedig azt jelenti, hogy a családok és fiatal autósok egyedi igényeinek megfelelően kifejlesztett, megfizethető áru abroncsokra óriási igény van” – tette hozzá a szakember.
 
A több mint 1.000 fiatal és családi autótulajdonos bevonásával kifejlesztett Firestone Roadhawk abroncsot a TÜV SÜD, Európa legnagyobb független minőségellenőrző és tanúsító intézete tesztelte és tanúsította. A vizsgálatok eredményeként az abroncs a legjobb, „A” minősítést kapott a nedves útfelületen való tapadás tekintetében, amivel több prémium áru abroncsot is túlszárnyalt.
 
Amellett, hogy kategóriájában a legjobb a nedves útfelületen történő fékezés terén, a független TÜV SÜD tesztek azt mutatják, hogy a Roadhawk abroncs kategóriájában a legjobb fékezési teljesítményt nyújtja száraz úton1, akár 3 méterrel rövidebb féktávolsággal, mint a versenytársak abroncsai. Ezen túlmenően az abroncs 20.000 km megtétele után, alacsonyabb üzemanyag-fogyasztás mellett is 20%-kal jobb kopásállóságot kínál, mint elődje, a Firestone TZ300.
 
A fiatalok és a családok igényeihez igazodva, a Firestone Roadhawk abroncsok >>>