Fiatalokkal “frissít” a Szilveszter Rali

Immár a 24. alkalommal rendezik meg december 27-e és 29-e között a Szilveszter Ralit a Hungaroringen. A verseny össztávja 56 kilométer lesz, és jó hír az autóversenyek szerelmeseinek, hogy ezúttal még több kategória küzdelmeit figyelhetik majd a helyszínen a Mogyoródra kilátogatók.

Mivel közeledik az év vége, így az autósport szerelmeseinek figyelme az immár 24. alkalommal megrendezésre kerülő Szilveszter Rali felé fordul, melyet a szokott időben és helyszínen, december 27-től 29-ig a Hungaroringen rendeznek meg. Ahogy eddig minden évben, így most is lesz több olyan újdonság, ami még inkább nézőcsalogató lesz az év utolsó napjaiban.

Arra nem is emlékezünk már, mikor volt utoljára olyan, hogy a Rallye Rádió nem közvetítette az évzáró versenyt a Hungaroringről – és környékéről.

Az Egyszer már láttam autót szerkesztőségében úgy látják, az MNASZ új vezetése nem számít a Rallye Rádió munkájára.
🙁 :-/

ÉVEKEN ÁT RIPORTERKEDTÜNK AZ ÉVZÁRÓ ESEMÉNYEN – HÓBAN, FAGYBAN, NAPHOSSZAT A BEÍRÓBAN ÁLLVA FAGYOSKODVA.

IDÉN MÁR ARRA SEM MÉLTATTÁK AZ EGYSZER MÁR LÁTTAM AUTÓT SZERKESZTŐSÉGÉT, HOGY LEGALÁBB VÁLASZOLJANAK AZ AKKREDITÁCIÓS KÉRELMÜNKRE…

A legfontosabb talán az, hogy ahogy tavaly, úgy most is lesz külső és belső kör, és túlnyomó többségében a 2021-es pályán versenyezhetnek a résztvevők” – fogalmazott Füredi András, a verseny főszervezője.

Maga a verseny 28-án és 29-én a Hungaroring belső területén, illetve a közvetlen környékén lesz megtartva, és akárcsak tavaly, idén is tartják magukat a rendeletben előírt 9.00 és 18.00 közötti idősávhoz. A technikai átvételek és a pályabejárások 27-én lesznek, míg verseny december 28-án reggel 9.00-kor indul, a 2022-es Szilveszter Rallye össztávja 56 km lesz.

Ami komoly változás lesz a tavalyi évhez képest, hogy a kategóriák száma növekedni fog. Az egyik változás az lesz, hogy lehetőséget biztosítunk a tizennyolc évnél fiatalabb korosztálynak is. Az úgynevezett Junior kategóriában olyan fiatalok indulhatnak, akiknek már van valamilyen versenyzői múltjuk, és a sprinten belül, a belső gyorsokon mutathatják meg magukat a nézőknek” – mondta el Füredi András.

Szintén megrendezik az idei Szilveszter Rallye-n a regularity kategória, azaz a veterán, illetve a veteránkorú autók átlagtartó viadalát. Itt a licenccel rendelkezők a teljes versenytávot teljesíthetik majd, míg az amatőrök csak a belső pályán és egy napon zajlik.

Az idei Szilveszter Rali versenykiírása december első napján kerül ki a viadal hivatalos honlapjára, ahol a már eddig megszokott módon lehet majd nevezni december hatodika és tizenkilencedike között” – árulta el a verseny főszervezője.