Focipályán driftelő fiatalokat ítélt el a bíróság Somogyban

    Drifteléssel tett sportolásra alkalmatlanná egy focipályát három fiatal Barcson. A bíróság a napokban egyiküket felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, társait próbára bocsátotta – tájékoztatta a Somogy Vármegyei Főügyészség hétfőn az MTI-t.

    Közleményükben azt írták: az elkövetők 2023 decemberében a havat kihasználva szórakozásból, a szülők összkerékmeghajtásos terepjárójával, illetve saját autóikkal hajtottak fel a felázott füves pályára, ahol több kört is megtettek a járművek kerekeit csúsztatva.


    A pálya mintegy négyezer négyzetméteren rongálódott meg, benne félmillió forintos kár keletkezett, helyreállítása legkorábban idén tavasszal történhet meg – tette hozzá az ügyészség.


    A Kaposvári Járási Ügyészség Barcsi Kirendeltsége gyorsított eljárásban emelt vádat a fiatalok ellen, akiket a Barcsi Járásbíróság az ügyészi váddal egyezően kisebb kárt okozó rongálás vétségében talált bűnösnek.


    A bíróság rendelkezett a felfüggesztett szabadságvesztére ítélt vádlott autójának elkobzásáról is – olvasható az ügyészség közleményében.