Ford Driving Skills for Life – A Ford társadalmi szerepvállalás programja Magyarországon is bemutatkozott

  • A napokban a Ford Magyarországon is bevezette a világszerte rendkívül népszerű fiataloknak szóló társadalmi szerepvállalási programját
  • A Program a 18-26 éves, friss jogosítvánnyal rendelkező fiatalokat célozza, akik körében a magyarországi statisztikai adatok alapján a közlekedési baleset a vezető halálozási ok
  • Ford Driving Skills for Life programjában a fiatalok ingyenes, fél napos szórakoztató gyakorlati képzés keretében vezetés közben sajátítják el a különböző közlekedési vészhelyzetekkor alkalmazható, akár életmentő módszereket
  • A Ford globális programjában 2003 óta több, mint 1.000.000 fiatal vett rész szerte a világon

Ford Driving Skills for Life – Ingyenes vezetéstechnikai gyakorlati tréning fiataloknak

A Ford Driving Skills for Life  programot 2003-ban az USA-ban, az amerikai közlekedési hatóság az AA és a ROSPA együttműködésével indította el a Ford Motor Company Alapítvány. Mostanra pedig 40 országban tartanak sikeres tréningeket világszerte, és összesen több mint 1000000 fiatal számára biztosítottak gyakorlati képzést.

2013-as európai bevezetése óta – 12 millió eurós befektetéssel – kontinensünkön is több mint 165000 fiatal sofőrnek segítettek már, hogy jobb vezetővé váljanak.

A program idén először érkezett Magyarországra, az első 4, fél napos programon szeptember 17-én és 18-án több, mint 700 fiatal vehetett rész a gyakorlati, vezetés orientált képzésen.

A Ford Driving Skills for Life program alapvető célja, hogy olyan új tapasztalatokat és információkat adjon át a friss jogosítvánnyal vezető autósoknak, amiket nem kaphattak meg a gépjárművezető-képző alaptanfolyamokon.

Az oktatás személyes és gyakorlati formában történik, a fél napos program során 4 különböző területen tesztelhetik képességeiket és sajátítanak el új, hasznos ismereteket a résztvevők.

A tapasztalatszerzés főbb területei

A Ford DSFL arra a négy alapvető területre koncentrálva fejleszti a fiatal autósok készségeit, melyek az elmúlt 15 év globális statisztikái szerint a közúti balesetek legfőbb kiváltó okai:

  • Túlkormányzottság kezelése

  • Sebesség/fékezés/reakcióidő

  • Figyelemelterelés/Drog/Alkohol szimuláció/másnaposság vs autóvezetés

  • Műszaki ismeretek/ modern vezetéssegítő rendszerek

A képzés során az autósok a jármű volánja mögött ülve, gyakorlati oktatás segítségével sajátítják el e négy terület tudnivalóit. Tapasztalatuk gyarapítására remek lehetőséget jelent, hogy egy szakképzett oktató mellett tanulhatják meg a veszélyhelyzetek felismerését, a jármű irányítását, valamint a helyes sebesség és távolság megválasztását. A 4, egyenként félnapos tréningre a hétvégén került sor.

A Ford DSFL-hétvégén a fiatalok az autókezelési ismeretek mellett megtanulták a közlekedési veszélyek, illetve a zavaró tényezők felismerését és kiküszöbölését is. A tréningen kreatív szemléltetőeszközök, szimulációk is segítik fejlődésüket. Továbbá a Ford a Meyer Hentschel Intézettel közösen kifejlesztett ittas vezetést és droghasználatot és másnaposságot szimuláló öltözetének kipróbálása is a program része. A Ford DSFL program teljes egészében ingyenes.

DSFL kampányarcok

A fiataloknak szóló programot a Ford a fiatalok által kedvelt és követett fiatal celebekkel népszerűsítette. A kampányban részt vett Csobot Adél énekesnő, Miskovits Marci TV2-es műsorvezető és Szirmai Gergő magyar videóblogger, filmkritikus. is, sőt a hétfői napon a Ford DSFL vendége volt a Ford Mustang magyarországi nagykövete, Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó is.