A Ford Transit Randger lakóautók már Intelligens Összkerékhajtással

Az Intelligens Összkerékhajtással (AWD) felszerelt Ford Transit áruszállító az alapja a Trigano Group által épített új Randger 560 lakóautónak, ami a gyárilag beszerelt AWD technológia miatt egyedi ajánlatnak számít saját szegmensében.

A Ford azt is megerősítette, hogy a lakóautók vásárlói 2017. július 1. óta már a kiterjesztett, öt évig érvényes garanciára számíthatnak a Trigano Group mindegyik Ford-alapú modelljénél.
A Transitra épülő új Randger 560 lakóautó nemcsak sokoldalú és üzemanyag-takarékos, hanem a Ford kifinomult Intelligens AWD rendszerével is felszerelik, ami még jobb tapadást kínál a rossz utakon. Az autót a nagy teljesítményű és csekély CO₂-kibocsátású 2,0 literes EcoBluedízelmotor hajtja, ami akár 170 lóerős változatban is megrendelhető.

A nyaralni indulók utazását fejlett Ford-technológiák varázsolják kellemesebbé és biztonságosabbá; például a nagy felbontású, 6 colos színes érintőképernyővel kombinált, hangvezérlésű SYNC 3 kapcsolódási és szórakoztató rendszer, az Adaptív Sebességtartó Automatika, a Közlekedési Tábla Felismerés, a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer és az Oldalszél Stabilizálás.

A Ford angliai Dunton Műszaki Központjában fejlesztett és a törökországi Kocaeli üzemben gyártott Ford Transit AWD áruszállítókat a Trigano Group specialistái kényelmes, négyágyas lakóautóvá alakítják. Az ötüléses járművekben olyan megoldások teszik kellemesebbé a hosszú túrákat, mint például a zuhanyzóval is ellátott fürdőszoba.

“A lakóautók eladásai gyors ütemben növekednek, mivel egyre több vásárló ismeri fel, milyen érdekes kaland egy ilyen járművel nyaralni,” mondta el Hans Schep, a Ford Európa haszongépjármű üzletágának vezérigazgatója. “A szegmensben egyedüliként gyárilag beszerelt összkerékhajtást is kínáló, Ford Transit alapú Randger 560 modell vásárlói ezentúl bátran letérhetnek az aszfaltozott utakról is, így olyan helyeken is élvezhetik egy lakóautós kempingezés örömét, ahová korábban sosem merészkedtek volna.”
A Ford évente mintegy 7000 darabot szállít haszongépjármű-kínálatából (Európa legkelendőbb haszongépjármű-családjából) a lakóautókat építő cégeknek. Az áruszállítókra épített lakóautók piaca tavaly 18 százalékkal nőtt.

A Trigano Group műhelyeiben a Ford Transitok számos módosításon esnek át: áthelyezik a kéziféket, hogy megkönnyítsék az átjárást a kabin és a lakórész között, átalakítják az üzemanyagellátó- és kipufogórendszert, hogy illeszkedjenek az új felépítményhez, és kiegészítő elektromos csatlakozókkal látják el őket.
A Transit kifinomult működésű Intelligens AWD technológiájával a Randger 560 magabiztosabban mozoghat a csúszós útfelületeken, például a behavazott hegyi hágókon, a vizes füvön, vagy éppen a murvás utakon és az erdei csapásokon.
‘Auto’ üzemmódban az Intelligens AWD folyamatosan ellenőrzi a tapadást, és akár a vonóerő 50 százalékát is képes átirányítani az első tengelyre, megakadályozva ezzel, hogy a hátsó kerekek kipörögjenek a csúszós útfelületen. A vezető emellett bármikor bekapcsolhatja az AWD Lock üzemmódot is, ami maximális tapadást biztosít.
A Ford tavaly mutatta be a Transit modellben a vadonatúj 2,0 literes Ford EcoBlue dízelmotort, amelynek legmodernebb turbótöltése, üzemanyag-befecskendezése, gyújtásrendszere, építési módja és súrlódáscsökkentő technológiái jelentős mértékben javítják az üzemanyag-fogyasztást, a teljesítményt és a finom működést.

A Randger 560 lakóautó vásárlói egy hatfokozatú manuális sebességváltóval összekapcsolt 2,0 literes Ford EcoBlue motor 130 és 170 lóerős változata közül választhatnak; az új blokk 1250 1/perc fordulatszámnál 20 százalékkal magasabb forgatónyomatékot kínál, mint az általa leváltott 2,2 literes motor, ráadásul a teljesítményét is sokkal rugalmasabban adja le, és élénkebben reagál a gázadásra.

A Ford mérnökei tavaly még magasabb szintre emelték a Transit kategóriaelső vezetési élményét, a jobb kormányvisszajelzések érdekében áttervezve a kormányművet, és új hátsó lengéscsillapítást építve az autóba, ami ezáltal kényelmesebb és még jobban uralható lett.
A Trigano Group által Ford-alapokra épített lakóautókra a Ford kiterjesztett, öt éves garanciája vonatkozik, amelynek része a One Call szerviz is; ez azt biztosítja, hogy a lakóautók tulajdonosai Európában utazgatva mindig számíthatnak a saját nyelvükön biztosított telefonos támogatásra és a helyi Ford márkaszervizek elsőbbségi szervizszolgáltatására.
A Randger 560 a franciaországi Le Bourget-ben szeptember 30-án megnyílt Salon des Véhicules de Loisirs szakkiállításon  látható. A Trigano Group nemrégiben már bemutatta Németországban a Randger 560 testvérmodelljét, az ugyancsak a Transitra épített Karmann Dexter 4×4 lakóautót, amiben szintén Intelligens AWD működik.