A Ford világszerte teszteli a Microsoft új HoloLens technológiáját

A Ford dizájnerei az eddig használt agyagformázó szerszámokat kiterjesztett valóság headsetre és vizuális megjelenítő szoftverre cserélik, amivel másodpecek alatt változtathatják meg egy autó dizájn-elemeit, például a külső tükrök, a hűtőrácsok, az utastér és még sok egyéb részegység formáját.
Az elmúlt egy évben a formatervezők a Ford dearborni stúdióiban intenzíven kísérleteztek a Microsoft HoloLens technológiájával, aminek segítségével úgy szemlélhetik meg a virtuálisan létrehozott dizájn-elemeket, mintha azok egy fizikai valóságban is létező jármű szerves részei lennének. Így órák vagy percek alatt ítélhetik meg, hogy egy-egy forma, méret vagy felület megfelelő lesz-e; ha ugyanezt a hagyományos agyagmodellezéssel oldanák meg, akkor a munka hetekig, sőt hónapokig tartana. Most pedig a Ford globális szintűre bővíti ezt az úttörő kísérletsorozatot.
 
“Egyszerűen lenyűgöző, ahogyan a régi és az új megoldást – vagyis az agyagmodelleket és a hologramot – úgy egyesíthetjük, hogy azzal nemcsak időt spórolhatunk, hanem olyan megoldást adhatunk a dizájnerek kezébe, amivel még stílusosabb és intelligensebb járműveket tervezhetnek,” vélekedett Jim Holland, a Ford járműkomponensek és rendszerek tervezéséért felelős alelnöke. “A Microsoft HoloLens rendkívül hatásos eszköz ahhoz, hogy a gyorsan változó idők új meg új igényeinek megfelelően folyamatosan újragondolhassuk autóink megoldásait és a mobilitás élményét.”
A HoloLens technológia a kiterjesztett valóság segítségével egy vezeték nélküli headseten, fotóminőségű háttér előtt jelenít meg >>>