Györfi Alen: „Célom, hogy közelebb kerüljek a középmezőnyhöz”

Györfi Alen immár a harmadik futamára készül a Supersport-világbajnokságon. A Forty Racing korábbi gyorsasági motoros Európa-bajnoka ezúttal Doningtonban ül a Team Tóth motorjára, és abban bízik, hogy sikerül folyamatosan javulva a vasárnapi futamon idei legjobb teljesítményét nyújtania.

A tavaly alakult Forty Racing csapatfőnöke, a korábbi Európa-bajnok, Györfi Alen nem akármilyen évet fut a 2019-es szezonban. A magyar motoros ugyanis március 16-án rajthoz állt a világ talán legismertebb hosszútávú versenyén, a Daytona 200-on, melyet a remek 13. pozícióban zárt. Alen azóta a Team Tóth versenyzőjeként a Supersport-világbajnokságon indul, és ezen a hétvégén, a brit Doningtonban már a harmadik versenyhétvégéjét teljesíti. A korábbi Európa-bajnok a jerezi versenyen nem ért célba a magyar istálló Yamahájával, míg Misanóban már igen, és a 33. rajthelyről indulva a 26. helyen zárta a futamot. Alen eddigi pályafutása során még sosem versenyzett a legendás brit pályán, ugyanakkor bízik abban, hogy ismét sikerül előrébb lépnie, és a legutóbbi futamhoz képest előrébb lép majd minden szinten. Ahogy elmondta, könnyen tanulja meg egy pálya vonalvezetését, így az első szabadedzést követően már kizárólag az optimális beállítások megtalálására helyezi a fő hangsúlyt.

Györfi Alen motorversenyző: Nagyon vártam már ezt a hétvégét, ugyanis a legendás brit pályák légköre, vonalvezetése annak ellenére vonzott mindig, hogy Doningtonban például még sosem versenyeztem eddigi pályafutásom során. Az első benyomásaim pozitívak róla, megfelelnek azoknak az információknak, amit a felkészülésem alatt összegyűjthettem róla. A vonalvezetése igencsak érdekes, meg kell majd szoknom a szintkülönbségeit is. Egyértelműen azzal a céllal érkeztem a versenyre, hogy tovább fejlődjünk, eredményesebb legyen a motorral való közös munkám. Egyértelműen az a célom, hogy közelebb kerüljek a középmezőnyhöz, amihez növelnem kell a versenytempómat. Újabb állomáshoz értünk, és itt is a maximumra lesz szükség ahhoz, hogy elmondhassuk majd, megint közelebb kerültünk az év végi célunkhoz. Persze ehhez már itt Doningtonban az első pillanattól kezdve keményen kell dolgoznunk. Bízom abban, hogy a legutóbbi, misanói futamhoz képest mindenben előrébb tudunk majd lépni.”