Hármasok húzták az eladásokat

Az új BMW 3-as limuzin márciusi érkezését övező intenzív várakozás és a BMW i3 tisztán elektromos prémium kompakt 20 százalékos eladási növekedése is enyhe mértékű értékesítési fejlődést irányoz elő 2019-re.

BMW Group legnépszerűbb modelljének aktuális generációváltását világszerte intenzív várakozás előzte meg, az új BMW 3-as limuzin márciusi érkezése így – a BMW Group januárban regisztrált értékesítési növekedését követően – az év második hónapjában némileg visszafogta a müncheni központú vállalatcsoport eladási mutatóját. A februári érték végül 171 501 darab új BMW, MINI és Rolls-Royce modell lett, amely 4,1 százalékkal marad el a tavalyi február teljesítményétől. A BMW Group ezzel az idei év első két hónapjában világszerte összesen 341 977 darab új autót adott át ügyfeleinek, amely a 2018-as évkezdés tükrében 1,9 százalékos csökkenést jelent.

„A BMW 3-as limuzin aktuális generációváltását figyelembe véve, lassabb tempójú évkezdésre számítottunk” – fogalmazott Pieter Nota, a BMW AG igazgatótanácsának BMW-értékesítésért és márkamarketingért felelős tagja. „Az új 3-as azonban hatalmas médiavisszhangot kapott, és már úgy érkeznek rá tömegével a megrendelések, hogy a modell első példányai még csak most gurulnak be a márkakereskedésekbe. A BMW 3-as sorozat modellváltozatai és azok a további izgalmas újdonságok – többek között négy új plug-in hibrid modell –, amelyeket ezen a héten mutattunk be Genfben, az elkövetkező hónapokban érezhető értékesítési fellendülést hoznak majd. Továbbra is magabiztos vagyok a tekintetben, hogy a 2019-es évet is enyhe mértékű értékesítési növekedéssel zárjuk” – zárta gondolatait Pieter Nota.

A BMW Group új plug-in hibrid modelljei a március 7-én megnyílt 89. Genfi Nemzetközi Autószalonon ünnepelték világpremierjüket: a BMW 3-as sorozat, a BMW 7-es sorozat, a BMW X3 és a BMW X5 hálózatról tölthető modellváltozata is nagyközönség elé gurult. Eközben a BMW 5-ös sorozat és a BMW 2-es Active Tourer is még idén megkapja a bajor prémiumgyártó plug-in hibrid hajtáslánc-technológiájának legfejlettebb, negyedik generációs változatát. A BMW Group a világ elsőszámú gyártójaként van jelen a prémium minőségű plug-in hibrid gépkocsik piacán, ahol a tisztán elektromos meghajtású BMW i3 prémium kompakttal kiegészülve az összes járműszegmensben ügyfelei rendelkezésére áll. A BMW i3 még fél évtizeddel piaci premierje után is élvezi a vezetés szerelmeseinek osztatlan népszerűségét, olyannyira, hogy a tavalyi évkezdéshez viszonyítva az idei esztendő első két hónapjában 19,8 százalékkal növelte eladásait. A következő év végéig a BMW Group tíz vadonatúj vagy továbbfejlesztett, hálózatról tölthető modellt mutat be, 2025-re pedig a tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánccal szerelt modelleket egyesítő portfólióját legkevesebb huszonöt tagúra bővíti, benne tizenkét olyan gépkocsival, amelyek károsanyag-kibocsátás nélkül váltják valóra a vezetés színtiszta élményét.

2019 januárjában és februárjában a BMW világszerte összesen 297 640 darab új autót adott át ügyfeleinek, amely 2,0 százalékkal múlja alul a tavalyi évkezdés teljesítményét. Az aktuális generációváltását élő 3-as limuzin, amely a márka 2018-as abszolút eladásainak 13 százalékát tette ki, 2019 első két hónapjában 37 232 darabban talált gazdára, amely 13,4 százalékos enyhülésnek felel meg. Az új 3-as BMW az év második negyedévében válik teljesen elérhetővé a bajor prémiummárka összes piacán.

MINI némileg a tavaly februári teljesítmény alatti mutatóval zárta az idei esztendő második hónapját, a világszerte eladott 23 068 darab új autó 1,1 százalékos csökkenést jelent. A brit prémiumgyártó ezzel 43 644 darabra növelte ez évben átadott négykerekűinek számát, amely 1,4 százalékkal marad el a tavalyi esztendő hasonló időszakában regisztrált értéktől. A média képviselői ezekben a napokban élhetik át az első, vadonatúj, tisztán elektromos meghajtású MINI modell által kínált vezetési élményt, a várva várt újdonságot előrevetítő első visszajelzések pedig módfelett pozitívak. Eme tény, és a továbbfejlesztett MINI Clubman néhány hónap múlva esedékes piaci premierje tartós izgalommal tölti meg a fennállása hatvanadik évfordulóját idén ünneplő brit prémiumgyártó mindennapjait.

BMW Motorrad hónapról hónapra jobb eladási mutatókat produkál, az idei januárt és februárt összességében 19 675 darab robogó és motorkerékpár értékesítésével zárva. Ez 5,6 százalékos abszolút fejlődésnek felel meg.