Herczigékre a szezon legizgalmasabb futama vár

A Magyar Országos Rallye bajnokság mezőnyére csak úgy, mint a nézőkre, ismét egy izgalmakkal teli versenyhétvége vár. Ezen a hétvégén kerül megrendezésre ugyanis a szezon 2. murvás versenye, mely ezúttal a nyár leginkább közkedvelt régiójában, közel Európa legnagyobb tavához, Veszprémben és annak környékén kerül megrendezésre.
A futam pénteken este kezdődik Királyszentistvánon, ahol a bajnokság első 15 párosának ismét kvalifikálnia kell magát azért, hogy szombaton délután a számára lehető legjobb pozícióból vághason neki a futamnak.

Herczig Norbert 20 éves pályafutása során már jó néhányszor pezsgőzhetett itt futamgyőztesként és a remek formában lévő címvédő páros idén is erre készül.

– Az abszolút értékelésben jelenleg tíz ponttal vezetjük a bajnokságot, mely pontszámot Veszprémben tovább szeretnénk növelni – kezdte nyilatkozatát Herczig Norbert. – Az idei szezonban továbbra is komoly küzdelem várható, ezért a veszprémi futamnál kifejezetten nagy előnyt jelenthet egy csapat számára, ha jó a helyszín ismerete. Ez a futam az, ahol minden gyorsasági szakasz újabb és újabb váratlan helyzeteket teremthet, ezért már előre fel kell készülnünk mikor, hogyan kell reagálnunk. Hogyan tudunk hiba nélkül pontosan és sikeresen autózni.

Herczig Norbert hozzátette: az elmúlt évek tapasztalataiból kiindulva felkészülten érkeznek meg Veszprémbe. Mindenféle időjárási viszonyra és a változatos körülményekre is van megoldásuk. Legyen eső, sár, nedves, vagy éppen poros, száraz az útszakasz, tudni fogják, mikor mi a teendőjük.

– Most bárhol aláírnám, ha valaki azt mondaná, másoljuk le a tavalyi veszprémi formánkat – tekintett előre a hétvégére a háromszoros magyar bajnok pilóta. Bár a tavalyi futam elején és legvégén „megviccelt” bennünket az időjárás, a ránk szakadt eső ellenére, óriási küzdelemben ugyan, de nyertünk.  Ezzel az izgalommal az idei szezonban is kiegyeznénk.
A hét második felétől egyébként sűrű program vár ránk. Csütörtökön nagy teszt, pénteken pályabejárás és az esti kvalifikáció, majd szombat délutántól egy rövid versenynap, vasárnap pedig korai kezdéssel indul a 2. hosszú versenynap.
A 24. Veszprém Rallye tehát szombaton délután négy órakor kezdődik  Márkó és  Jutaspuszta között. A 21 kilométeres pályát aznap kétszer kell teljesítenie az ORB mezőnyének. Ezt követi a vasárnapi 2. versenynap, amely három helyszínen, további hat gyorsasági szakaszt tartogat a versenyzők számára. A célba érkezett párosokat végül a nézők és a csapatok a Veszprém Aréna előtti téren köszönthetik majd délután fél háromkor. Az idei murvás futam össztávja meghaladja a 420 kilométert, amelyből 120,6 kilométer gyorsasági szakaszt kell teljesíteni.
Ha nem akarsz lemaradni az évad egyik legizgalmasabbnak ígérkező futamáról, ne hagyd ki és szurkolj a helyszínen.