Hétfőn reggelre tervezik az egymázsás szovjet légibomba kiemelését a Dunából – lezárások lesznek a Lánchíd környékén

    Egymázsás szovjet légibombát találtak a Dunában, Budapest belvárosában, a robbanótestet hétfőn emelik majd ki – tájékoztatta a Magyar Honvédség tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje csütörtökön az MTI-t.

    Gajdos Milán főhadnagy, az MH tűzszerész ezredének kommunikációs tisztje közölte: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltó búvárai bukkantak a robbanóeszközre dunai gyakorló merülésük közben az Erzsébet híd és a Lánchíd közé eső fővárosi folyamszakaszon.


    A tűzszerész búvárok megállapították, hogy egy második világháborús, százkilós, szovjet gyártmányú légibomba szunnyad a folyómederben, élesített gyújtószerkezetekkel – tette hozzá.


    A robbanóeszköz biztonságos kiemeléséhez, illetve hatástalanításához mintegy négyszáz méter sugarú körben lezárják a területet szeptember 12-én délelőtt – jelezte.


    A Budapesti Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon közölte: szeptember 12-én, azaz hétfőn 9 órától lezárják a budai oldalon a Sztehlo Gábor rakpartot és a Friedrich Born rakpartot a Lánchíd irányába, a Lánchíd utcát pedig a Clark Ádám tér felé. A pesti oldalon lezárják a Jane Haining rakpartot az Erzsébet híd irányába, valamint a Salkaházi Sára rakpartot. A lezárások 14 óráig lesznek érvényben.