Hétvégi változások az esztergomi vonalon

A Budapest-Esztergom vasútvonalon a következő hétvégéken is pályakarbantartást (vágányszabályozást, ágyazatrostálást) végeznek.

Rákosrendező és Piliscsaba között két hétvégén péntek estétől hétfő hajnalig, szeptember 16-án 22:30-tól 19-én 4:15-ig, továbbá 23-án 22:30-tól 26-án 4:15-ig lesznek korlátozások.

Budapest, Árpád híd autóbuszállomás és Piliscsaba vasútállomás között pótlóbuszok közlekednek, melyek egyik irányban sem érintik Rákosrendező, Vasútmúzeum, Angyalföld és Újpest állomást.
A buszok mindegyike a fővárosban megáll még a Flórián téren, illetve napközben a Z72-es vonatokhoz csatlakozó buszok egy része, valamint az éjszakai időszakban az S72-es vonatokhoz csatlakozó buszok a Bécsi úton még több megállóban is. A pótlóbuszokkal napközben félóránként biztosított a Flórián tér, valamint Solymár és Pilisvörösvár vasútállomás elérése, a többi megállóhelyen pedig óránként állnak meg a pótlójáratok.

Vonatpótlás

– Napközben a Z72-es vonatokhoz csatlakozó pótlóbuszok háromféle megállási rendben közlekednek, pár perc eltéréssel indulnak:

  • a Flórián téren kívül csak Solymár és Pilisvörösvár vasútállomásnál megálló pótlójárat
  • a Flórián téren kívül több Bécsi úti megállóban, valamint Solymár vasútállomásnál, Pilisszentiván községházánál és Pilisvörösvár vasútállomásnál megálló pótlójárat
  • a Flórián téren kívül több Bécsi úti megállóban, valamint 10-es úton haladva a solymári elágazásnál (Auchan), Pilisvörösvár Bányatelep buszmegállóban és Pilisvörösvár vasútállomásnál megálló pótlójárat

– A G72-es vonatokhoz csak egy pótlójárat csatlakozik, mely a Flórián téren kívül Solymár és Pilisvörösvár vasútállomásnál áll meg.

– Pilisvörösvár állomásról Szabadságliget, valamint Piliscsaba állomásról Klotildliget csatlakozó kisbuszokkal érhető el.

Jegy- és bérletelfogadás a BKK járatain

A lezárás időszakában a viszonylat nélküli, illetve a Budapest-Nyugati és Újpest között érvényes vasúti menetjegyeket és bérleteket a BKK elfogadja az M3-as metrón és metrópótlón; valamint a 950-es és 950A buszokon a Nyugati pályaudvar – Újpest-városkapu szakaszon.

S76-os vonatok ideiglenes közlekedési rendje

Az S76-os vonatok útvonala szombaton és vasárnap módosul: a Nyugati pályaudvar és Rákos között közlekednek, Rákosrendezőn és Újpalota megállóhelyen állnak meg.

Péntek esti, hétfő hajnali közlekedés

  • Szeptember 16-án és 23-án a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 22:15-kor induló S72-es (2088) vonat a teljes útvonalon közlekedik.
  • Szeptember 16-án és 23-án az Esztergomból a Nyugati pályaudvarra 21:35-kor induló S72-es (2081) vonat csak Angyalföld állomásig közlekedik, Angyalföld és Árpád híd, autóbuszállomás között pótlóbusz közlekedik.
  • Szeptember 19-én és 26-án a Nyugati pályaudvarról Esztergomba 4:01-kor induló S72-es (2030) vonat utasait Árpád híd, autóbuszállomás és Angyalföld állomás között pótlótóbusz szállítja.

Módosított menetrend elérhető itt.

Térkép a megváltozott közlekedési rendről elérhető itt.


Szeptember második felében egyik hétvégi korlátozás sem érinti az Esztergom-Komárom vonalon közlekedő S150-es vonatokat, menetrendjükben nem lesz változás.Piliscsaba és Esztergom között szeptember 30-án késő estétől október 3-án hajnalig lesznek korlátozások.

Szombaton és vasárnap hajnaltól késő estig az S72-es, G72-es és Z72-es vonatok helyett Dorog és Esztergom, az S150-es vonatok helyett Tokod és Esztergom között pótlóbuszok közlekednek.

Az éjszakai időszakban, 23 óra és 4:45 között az S72-es vonatok helyett hosszabb útvonalon, Piliscsaba és Esztergom között járnak pótlóbuszok, melyek Piliscsévre is betérnek.

  • Hétfő hajnalban Esztergomból a második S72-es pótlóbuszról Dorogon kell átszállni vonatra (2029) Budapest felé.

Módosított menetrend (2-es vonal) elérhető itt.

Módosított menetrend (4-es vonal) elérhető itt.

Térkép a megváltozott közlekedési rendről elérhető itt.

MÁVINFORM