Honda CRF50F erőforrás

  • Élvezetes és praktikus, 49 cm3-es egyhengeres
  • 11 körtolattyús karburátor a pontos visszajelzések és villámgyors gázreakció jegyében
  • Állítható gázmarkolat-végállás
  • Automatikus vezérműlánc-feszítő
  • Kifinomult, háromfokozatú váltó

A fiatal motorosoknak természetesen a szórakozás a legfontosabb, a szülőknek viszont a biztonság, a megbízhatóság és az egyszerű karbantartás. A CRF50F minden szempontból a maximumot hozza.

Négyütemű, SOHC-vezérlésű, 49 cm3-es motorja lágyan jelentkező, könnyedén kiaknázható teljesítménnyel támogatja a kicsik fejlődését. A furat és a löket 39,0, illetve 41,4 mm, a sűrítési viszony pedig csupán 10:1, így könnyű berúgni a motort. A 11 körtolattyús porlasztó a teljes fordulatszám-tartományban pontos visszajelzéseket és villámgyors gázreakciókat szavatol, ugyanakkor az alacsony üzemanyag-fogyasztáshoz is hozzájárul, így egy-egy tank benzin még több élményt adhat a lurkóknak.

Az állítható végállású gázmarkolat révén a csúcsteljesítmény mindig az ifjú tanoncok tudásszintjéhez igazítható, a forgattyúház zárt szellőztetőrendszere pedig megakadályozza, hogy esésnél, illetve borulásnál elszivárogjon a kenőanyag.

A kondenzátorkisüléses gyújtás gondozásmentes, akárcsak a vezérlés, ugyanis önműködő láncfeszítő került az erőforrásba. Az erőátvitelről tartós, kis karbantartás-igényű 420-as lánc gondoskodik, a levegőszűrő pedig könnyen kiszerelhető és mosható.

A háromfokozatú, lágyan kapcsoló, kuplungkar nélküli váltó szintén komoly segítség a gyakorlások során, és elismerést érdemel a kulcsos gyújtáskapcsoló, valamint a csendes, hatékony kipufogórendszer is.