Honda Motocompacto összecsukható elektromos robogó 995 dollárért

Menjen el a legközelebbi Honda márkakereskedéshez, hogy kézbe vegye a teljesen elektromos, kompakt és összecsukható Motocompacto e-robogót.

A Honda Motocompacto immár hivatalosan is megvásárolható bizonyos Honda és Acura márkakereskedésekben országszerte, valamint online. Talán a legaranyosabb e-robogó a piacon, akár 24 km/h sebesség elérésére is képes, hatótávolsága 19 km, és ára 995 dollár.

A Motocompactót először szeptemberben mutatták be kompakt, összecsukható elektromos robogóként, amelyet a Honda mérnökei terveztek az Egyesült Államokban. Az új Motocompacto célja, hogy az utolsó mérföldes szállítóeszközként használható legyen, amely tökéletes a városközpontban vagy az egyetemi kampuszban való közlekedéshez.

Összecsukva a Motocompacto elég kicsi ahhoz, hogy elférjen egy jármű csomagtartójában, akárcsak a Motocompo, amely ihlette. Az eredetit 49 köbcentis, nem villanymotor hajtotta, 2,5 LE (1,8 kW/2,5 LE), végsebessége pedig 29 km/h volt. A csúcspont természetesen az volt, hogy összecsukható és belefért egy 1983-as Honda City Turbo II csomagtartójába.

Az új Motocompacto most ezt a szellemet kívánja feléleszteni a 2020-as évekre. Egy 490 wattos (0,6 LE) villanymotorral rendelkezik, amely 6,8 Ah-s akkumulátorral működik. Beépített töltő, amellyel mindössze 3,5 óra alatt tölthető fel.

„A Motocompacto egyedülállóan a Honda – a nagyobb villamosítási stratégiánk szórakoztató, innovatív és váratlan oldala” – mondta szeptemberben Jane Nakagawa, az amerikai Honda Motor kutatás-fejlesztési üzletágának alelnöke. „Az új, teljesen elektromos SUV-jainkkal együtt értékesített Motocompacto támogatja a szén-dioxid-semlegességre vonatkozó célunkat azáltal, hogy segíti az ügyfeleket a végpontok közötti zéró kibocsátású közlekedésben.”

A hőkezelt alumíniumból készült váznak köszönhetően a súlya 18,7 kg, de a karosszéria miatt egymásra rakható, így egynél többet is elhelyezhet az elektromos autó csomagtartójában. A Honda azt is állítja, hogy könnyű vezetni, és a biztonságot és a tartósságot szem előtt tartva tervezték. Ráadásul kompakt méretei (3,7 hüvelyk széles, 21,1 hüvelyk magas és 29,2 hüvelyk hosszú összecsukva) megkönnyítik a tömegközlekedést.

A Honda Motocompacto egy alkalmazást is tartalmaz okostelefonjához, amely információkat nyújt a tulajdonosoknak a töltöttségi állapotáról, az akkumulátor állapotáról, egy utazási kalkulátorról és egyebekről. Nézze meg a Honda honlapján.

Vadonatúj fényezéssel érkezik jövőre a Honda ADV350 és színeiben részben frissül a Forza 125 és a Forza 350 is