A HondaJet lett kategóriájának legnagyobb darabszámban értékesített modellje 2017 első felében

A Honda Aircraft Company, a General Aviations Manufacturers Association (Repüléstechnikai Gyártók Egyesülete) beszámolója alapján bejelentette, hogy 2017 első hat hónapjában a HondaJet kategóriaelső volt, ami az átadott repülőgépek mennyiségét illeti.

2017 első félévében a Honda Aircraft 24 repülőgépet szállított le ügyfeleinek több európai országba, valamint az Egyesült Államokba, Kanadába és Mexikóba. Az élénk vásárlói érdeklődésnek köszönhetően a vállalat folyamatosan növeli gyártókapacitását, mely jelenleg havi négy gép előállítását jelenti a globális gyártási központban, mely az észak-karolinai Greensboróban működik.

– Vásárlóink tökéletesen elégedettek a HondaJet teljesítményével, méretével és kényelmi szolgáltatásaival, valamint rendkívül magas összeszerelési minőségével. A HondaJet egy csúcstechnológiájú, sportos repülőgép, mely leginkább egy repülő elit sportkocsihoz hasonlítható – nyilatkozta a Honda Aircraft elnök vezérigazgatója, Michimasa Fujino. – Újraértelmezzük az üzleti repülés fogalmát, és bízom benne, hogy hamarosan tovább nő a világszerte használt HondaJetek száma! – tette hozzá.

A HondaJet a világ legfejlettebb könnyű, sugárhajtású repülője, sajátos vonalai különleges technikai megoldásokat rejtenek, mint például az egyedi OTWEM-elrendezés. A rövidítés arra utal, hogy a HondaJet hajtóműveit – rendhagyó módon – a szárny felett helyezték el. Ez a leggyorsabb, legnagyobb utazási magasságra képes, legcsendesebb, legtakarékosabb, egyben legkényelmesebb repülő a sugárhajtású üzleti gépek osztályában, melyet széles körben elismernek az olyan piaci szereplők, mint például a vállalati felsővezetők, cégtulajdonosok, a repülési üzletágak dolgozói, továbbá a chartertársaságok és a repülés szerelmesei is.

További részletekért, kérjük, látogasson el a www.HondaJet.com weboldalra!