HondaJetekkel erősödik a légitaxi flotta

Az új HondaJetek európai repülési útvonalakon állhatnak szolgálatba

SZINGAPÚR – Előszerződést kötött a   Honda Aircraft Company és a 15 sugárhajtású üzleti repülőt üzemeltető Wijet. A keretmegállapodás részleteit a Changi Exhibition Centre-ben rendezett Singapore Airshown hozták a nyilvánosságra a vállalatok képviselői, ahol egyúttal be is mutatták az egyik HondaJetet a nagyközönségnek.

A Wijet az első francia légitaxi-társaság, repülőgépei 1200 európai és észak-afrikai célpontra szállítják az utasokat. Üzleti modelljük az ügyfelek legmagasabb színvonalú kiszolgálását helyezi középpontba, ezért esett választásuk a teljesítmény, hatékonyság és megbízhatóság terén egyaránt kategóriaelső modellre.

Szintén a HondaJet mellett szól, hogy az elmúlt időszakban számos sebességrekordot megdöntött, és 2017 első félévében kategóriájának legkelendőbb típusának bizonyult. Az első HondaJet 2018 első negyedévében érkezhet meg a Wijethez, ezt követik majd a további példányok az év hátramaradó részében.

Nagyon örömünkre szolgál, hogy a Wijet döntéshozói a HondaJetet választották, ezzel a fejlett géppel egyedülálló élményt nyújthatnak utasaiknak – osztotta meg gondolatait Michimasa Fujino, a Honda Aircraft Company elnök-vezérigazgatója. – Biztos vagyok benne, hogy a sebességét és hatékonyságát illetően is egyedülálló HondaJet minden szempontból megfelel majd az elvárásoknak, hiszen a kategória legnagyobb, legcsendesebb és legkényelmesebb belsőterére lehet büszke, s olyan plusz szolgáltatásokkal kényezteti az utasokat, mint a teljesen elszeparált mosdóhelyiség vagy a vezeték nélküli internet – tartotta fontosnak kiemelni.

Semmi nem fogható a HondaJethez ebben a kategóriában – mutatott rá Patrick Hersent, a Wijet elnök-vezérigazgatója. – A lehető legjobb szolgáltatást kívánjuk nyújtani ügyfeleinknek, egyúttal gyorsan és biztonságosan kívánjuk utaztatni őket, a HondaJet pedig messzemenőkig megfelel ezeknek a szempontoknak – indokolta a cég döntését.

A HondaJet Europában (European Aviation Safety Agency), az Egyesült Államokban (Federal Aviation Administration), Mexikóban (Directorate General of Civil Aviation), Kanadában (Transport Canada) és Brazíliában (Brazilian National Civil Aviation Agency) is megkapta a repülési engedélyt, s különleges adottságainak köszönhetően a teljes szakma elismerését kivívta.

További információért, kérjük, keresse fel a www.hondajet.com honlapot!