Hűen az ígérethez

2019. december 19-én átadták a BMW Weltben a BMW Group sorozatgyártásban kínált ötszázezredik hálózatról tölthető modelljét. A következő mérföldkő az utakon guruló tisztán elektromos meghajtású, illetve plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt BMW és MINI modellek számának megkettőzése 2021 végére.

Az elektromos mobilitás iránymutató úttörőjeként a BMW Group újabb környezetvédelmi mérföldkőhöz érkezett: a müncheni központú vállalatcsoport már félmillió darab tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt gépkocsit értékesített világszerte. 2019. december 19-én Sebastian Mackensen, a BMW Group Németország értékesítési vezetője egy különleges BMW 330e limuzin (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 1,6 – 1,9 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,8 – 15,4 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 37 – 43 gramm / km) kulcsait adta át tulajdonosának a BMW Weltben.

„A félmillió darab hálózatról tölthető gépkocsi a legjobb kézzelfogható bizonyíték: tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modelljeink rendkívül széles portfóliója minden ügyfelünk igényét kielégíti. Eme nagyszerű mérföldkőhöz érkezve most pedig még magasabb fokozatba kapcsolunk: célunk, hogy két éven belül egymillió darab hálózatról tölthető modellünk guruljon a világ útjain. Így járulunk hozzá leghatékonyabban a klímavédelemhez” – mondta Oliver Zipse, a BMW AG igazgatótanácsának elnöke.

Minden részletre kiterjedő modellújítási és –fejlesztési intézkedések

2020-ban a BMW X3 a BMW Group első olyan modelljévé érik, amelyet négyféle hajtáslánc-technológiával rendelhetnek meg a bajor prémiumgyártó ügyfelei: benzinmotorral, dízelmotorral, tisztán elektromos meghajtással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával. A tisztán elektromos meghajtású BMW iX3 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: kevesebb, mint 20 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km; előzetes értékek) legnagyobb piacának Kína ígérkezik, ahol a BMW első elektromos SAV modelljének globális piacra szánt példányai is napvilágot látnak majd.

A BMW iX3 a BMW eDrive hajtáslánc-technológia ötödik generációjának világpremierjét is elhozza, amely a tisztán elektromos hatótávolság és a nagyfeszültségű akkumulátor mérete közötti vadonatúj egyensúllyal kecsegtet. Mindez a minden korábbinál hatékonyabb hajtáslánc-technológia jövőbe mutató alkatrészeiben gyökerezik.

A BMW Group technológiai zászlóshajójaként érkező BMW iNEXT – amely 2021-ben ünnepli világpremierjét – már a nagymértékben automatizált járművezetés innovációi mentén váltja valóra a tisztán elektromos mobilitás élményét. A BMW iNEXT a müncheni központú vállalatcsoport dingolfingi gyárában készül majd, a belsőégésű erőforrással és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellekkel közös gyártósoron.

2021-ben ezt követően a BMW i4 is megérkezik az utakra, amely egy magával ragadó formanyelvbe csomagolva kínálja fel az ügyfeleknek a tisztán elektromos meghajtás, a prémium minőség és a közép-méretosztálybeli Gran Coupé karosszériaváltozat egyedülálló harmóniáját. A BMW i4 Münchenben készül majd.

Járműtechnológiai úttörőként betöltött szerepének és 2013-as piaci premierje óta töretlen értékesítési sikerének köszönhetően a BMW i3 meghatározó ikonként vezeti a zéró emissziójú prémium kompaktok mezőnyét. A BMW Group az elkövetkező években továbbfejleszti a modellt és egészen 2024-ig meghosszabbítja tömegtermelését. 2019 utolsó hónapjaiban ráadásul egy újabb tisztán elektromos meghajtású négykerekűvel bővült a BMW Group hálózatról tölthető portfóliója: megérkezett a MINI Cooper SE (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 0,0 liter / 100 km; kombinált energiafogyasztás: 14,8 – 16,8 kWh / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 0 gramm / km), amelynek világszerte osztatlan népszerűségét a rövid időn belül befutott több mint 90 ezer ügyfél-érdeklődés jelzi.

Ambiciózus célok a hálózatról tölthető BMW és MINI modellek értékesítése terén

Tizenkét darab hálózatról tölthető gépkocsijával a BMW Group jelenleg a világ egyik vezető zöldautó-gyártója. A vállalatcsoport 2016 óta vezeti Németországban a hálózatról tölthető modellek abszolút eladási listáját, eme impozáns pozícióját pedig rövid időn belül Európa teljes területére és az egész világra kiterjeszti. A BMW Group egyértelmű értékesítési célokat fogalmazott meg a következő évekre: 2021-re az Európában eladott összes autója egynegyedét tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt modellek teszik ki, amely arány 2025-re az értékesítési portfólió egyharmadára, 2030-ra pedig 50 százalékára nő.

„Széleskörű modellpalettánk szinte mindegyik karosszériaváltozatát hálózatról tölthető formában is elérhetővé tettük ügyfeleink számára, a MINI-től egészen a BMW 7-es sorozatig. A választás szabadsága ügyfeleink kezében van: nem csupán a kívánt karosszériaváltozatot, de a kívánt hajtáslánc-technológiát is saját preferenciáik szerint rendelhetik meg” – nyilatkozta Pieter Nota, aki a BMW AG igazgatótanácsának tagjaként egy személyben felel a BMW, a MINI és a Rolls-Royce márkák értékesítési hálózatáért, globális marketingjéért és ügyfélszolgálati részlegeiért. „Ügyfeleinknek ilyen sokrétű modellpalettára van szükségük, hogy megtalálják a mobilitási igényükhöz leginkább passzoló változatot” – tette hozzá.

A „választás szabadsága”

A BMW Group modellpalettáján egymás mellett sorakoznak a kivételesen hatékony belsőégésű erőforrásokkal szerelt, a tisztán elektromos meghajtású és a plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt gépkocsik. A „választás szabadságát” éltető portfólióval a bajor prémiumgyártó így a világ minden táján képes kiszolgálni még a legváltozatosabb ügyféligényeket is, miközben a károsanyag-kibocsátás maximális mértékű csökkentése terén is iránymutató szerepet tölt be. A BMW Group összes modellje a márkára jellemző vezetési élményt élteti, amely a hajtáslánc-technológia típusától függetlenül, kivételesen magas fokú hatékonysággal és minden korábbinál alacsonyabb emisszióval párosul.

Exkluzív járműátadás a BMW Weltben

A BMW egyik müncheni ügyfelét kiváltképp nagy meglepetés érte, amikor megérkezett a BMW Weltbe, hogy átvegye új autója kulcsait: a különleges, exkluzív hangulatú járműátadáson Sebastian Mackensen, a BMW Group Németország értékesítési vezetője adta át tulajdonosának a BMW 330e limuzin kulcsait. Az autó a sorozatgyártásban kínált félmilliomodik hálózatról tölthető BMW modellként gurult le a gyártósorról. „A BMW 330e számomra két világ legjobbjainak harmóniáját jelenti. Útjaim nagy részét károsanyag-kibocsátás nélkül tudom megtenni – főként a belvárosban –, a hosszabb utazások alkalmával azonban a belsőégésű motor rugalmasságára támaszkodhatok” – fogalmazott az autó tulajdonosa, Florian Merk.

„Nagy örömmel tölt el, hogy a BMW Weltben átadhatom félmilliomodik hálózatról tölthető modellünket. Németországban senki nem adott el annyi tisztán elektromos meghajtású és plug-in hibrid hajtáslánc-technológiával szerelt gépkocsit, mint mi. Hozzávetőlegesen 60 ezer darab hálózatról tölthető BMW és MINI modell gurul csak Németország útjain, 2020-ban pedig újabb innovációkról rántjuk le a leplet” – tette hozzá Sebastian Mackensen.

A BMW Group átfogó szaktudásra tett szert az elektromos mobilitás terén

Évtizedes tapasztalatának köszönhetően a BMW Group átfogó szaktudásra tett szert az elektromos mobilitás iránymutató járműtechnológiáinak kifejlesztése és tömegtermelése terén. Mindez lehetővé teszi, hogy a vállalatcsoport a legkorszerűbb BMW eDrive hajtáslánc-technológia alkatrészeit is házon belül fejlessze ki, beleértve az elektromos motort, a vezérlőelektronikát, az akkumulátorcellákat és a nagyfeszültségű energiatároló egységeket. A BMW és a MINI hálózatról tölthető modelljei így a márkára jellemző, legendás vezetési élményt is génjeikben hordozzák.