ID.3

Egy új korszak úttörője

Intelligens, innovatív és fenntartható. 

Az ID.3 gyártása 2019 végén kezdődött, és a jármű a mobilitás új korszakának úttörője a Volkswagennél – intelligens, innovatív és fenntartható. A radikálisan új kialakítás úttörő technológiákat tartalmaz. Az ID.3 ötvözi az elektromos hajtású moduláris padlólemez (MEB) összes erősségét, a mindössze 4,26 méter hosszú jármű – rengeteg helyet kínál a jármű belsejében, és a kezelési koncepció intuitív módon egyszerű. A nagyfeszültségű akkumulátor alacsonyan helyezkedik el az alsó részben, ezzel biztosítva az agilis és gyors mozgást.

A belső tér is forradalmi. 

Az elektromos hajtású moduláris padlólemez elrendezésének hosszú tengelytávja és a nagyon rövid túlnyúlás meglepően nagy jármű-belső kialakítást eredményez – az Open Space új referenciaértékeket állít fel a kompakt jármű kategóriában. Az ID. Light – egy LED csík a vezetőfülkében – vizuálisan kommunikál az utasokkal. Az ID.3 szinte kizárólag érintésérzékeny gombokkal és felületekkel, vagy az intelligens Natural Voice vezérléssel működik. A vezeték nélküli App-Connect lehetővé teszi a jármű csatlakoztatását a felhasználó okostelefonjához – a We Connect alkalmazás ezután használható például a töltés vagy akár még a beszállás előtt a klímaberendezés vezérlésére.

A bevezető modell teljesen lefoglalva. 

Az ID.3 1ST előzetes foglalása 2019. tavaszán kezdődött. Most már több mint 37 000 foglalást kaptunk az induló sorozatra, mely 30,000 darabra van korlátozva.

Három felszereltségi változat és négy teljesítmény fokozat. 

A Volkswagen most bemutatja a konfigurálható sorozatgyártású modellt. Az ügyfelek három változat közül választhatnak – ID.3 Pure, ID.3 Pro és ID.3 Pro S. A változatok elsősorban az energiateljesítmény, az akkumulátor kapacitása, a hatótávolság és a töltési kapacitás tekintetében különböznek. Az ID.3 Pro S, mint a csúcskategória, exkluzívabb felszereltséggel rendelkezik.

A belépő szintű modell, az ID.3 Pure egy 45 kWh hasznos kapacitású akkumulátorral rendelkezik, amely akár 330 km-es hatótávolságot is lehetővé tesz (WLTP). A hátsó tengelyre szerelt villanymotor 93 kW vagy 110 kW (126 vagy 150 LE) teljesítményt generál az ügyfél választásától függően. Az ID.3 Pro 58 kWh akkumulátort tartalmaz, akár 420 km (WLTP) hatótávolsággal, 107 kW vagy 150 kW (146 vagy 204 LE) teljesítménnyel. Az ID.3 Pro S 77 kWh akkumulátorkapacitással és 550 km-es lehetséges hatótávolsággal (WLTP) 150 kW (204 LE) teljesítményt nyújt. Mindhárom modell tölthető váltakozó árammal, háromfázisú árammal és egyenárammal egyaránt. Mindössze 30 perc alatt a 100 kW-os töltőkapacitással rendelkező ID.3 Pro kb. 290 kilométeres távolság megtételéhez elegendő energiát vesz fel.

ID.3 Pure. 

Az ID.3 Pure a belépő szintű modell a járműcsaládban, a német piacon 30,000 euró alatti árcédulával. A szériafelszereltségek széles skáláját kínálja. Olyan elemeket tartalmaz, mint 18 collos acélkerekek, LED fényszórók automatikus világításvezérléssel és LED hátsó lámpa csoportok.

A belső berendezés tartalmazza a háttérvilágítást tíz színbeállítással, az ID.Light, az Air Care Climatronic légkondicionáló rendszert, az intelligens Natural Voice vezérlést és a Keyless Start kényelmi indítási funkciót. A Lane Assist sávtartó rendszer, a Front Assist területfigyelő rendszer, a dinamikus táblafelismerő rendszer és a tolatóradar (PDC) azt jelenti, hogy a vezetés még fesztelenebbé válik.