Idézetek a DTM portimãói szezonnyitója előtt

Thomas Biermaier (csapatvezető): „Örülünk, hogy a hosszú téli szünet után végre beindul az új szezon. Velünk szemben mindig magasak az elvárások. Bárhol versenyzünk egy versenypályán, nyerni akarunk, vagy az élen harcolni. Egyértelműen az a célunk, hogy idén versenyeket nyerjünk a DTM-ben, és lehetőség szerint mindhárom pilótával a bajnoki címért küzdjünk. Az elmúlt években mindig közel álltunk egymáshoz. De a közelség nem volt elég ahhoz, hogy hazahozzuk a nagy trófeát. Ez egyértelműen az egyik célunk idén. René (Rast) gyakran legyőzött minket mostanában. Ezért gondoltuk a legjobbnak, ha behozzuk a csapatunkba. Szerintem ígéretes a kombináció Kelvinnel (van der Linde), Ricardóval (Feller) és a mi csapatunkkal. Már nagyon izgatott vagyok, hogy lássam, hogyan teljesítenek majd ők hárman Portimãóban, és hol tartunk a versenyhez képest.”

Kelvin van der Linde (ABT Audi R8 LMS GT3 evo II #3): „Soha nem versenyeztem Portimãóban. Csak tesztelés miatt voltam ott. Ez egy új kihívás. Jó tesztnapokat töltöttünk ott. Az autó nagyon jól érezte magát. Szóval pozitívan állok a versenyhez. A cél az, hogy erős pontokkal kezdjük a szezont. Miután tavaly közel kerültünk a bajnoki címhez, semmi más nem lenne elég, mint a cím megszerzése – nemcsak a pilóták, hanem a csapatok címe is az ABT számára. Nagyon sok versenyzőnk van, és idén is jól fogunk együtt dolgozni, megosztjuk az adatokat, és megpróbáljuk hazahozni a címeket az ABT Sportsline-nak.”

Ricardo Feller (ABT Audi R8 LMS GT3 evo II #7): „Nagyon jó érzés a DTM-ben lenni. Mindig is ez volt az álmom. Ez az álom valóra vált, és nagyon boldog vagyok az ABT Sportsline csapattal. Nagyon várom az első versenyt Portimãóban. Soha nem versenyeztem a pályán, de egy napig teszteltem ott, és nagyon tetszett a pálya. Sok közepes sebességű kanyar és magasságváltozás van benne. Egészen klassz.”

René Rast (ABT Audi R8 LMS GT3 evo II #33): „Egy év után a Formula E-ben, és csak a DTM-et nézem, jó érzés újra az autóban versenyezni ezekkel a srácokkal. Nincsenek elvárásaim Portimãóval szemben. Nem igazán tudjuk, hogy a többiek mennyire versenyképesek. Azt gondoljuk, hogy a keverékben vagyunk. Nyilván remélem, hogy mielőbb megszerezhetem első pontjaimat a DTM GT3-korszakában, de nehéz lesz. Minden tőlem telhetőt megteszek, hogy valóban maximalizáljam azt, amink van. A végső cél mindig a cím elnyerése. Megpróbáljuk visszahozni a címet Kemptenbe.”

Tudtad, hogy …

… két korábbi ABT DTM-pilóta, Timo Scheider és Mike Rockenfeller a ProSieben tévécsatorna szakértőjeként fog dolgozni Portimãóban?

… Az ABT sportmarketing igazgatója, Harry Unflath nem sokkal húsvét előtt az Alpokban síelés közben ünnepelte 60. születésnapját?

… Az ABT Sportsline először indul versenyen Portimãóban?

… Az ABT partnere, Schaeffler lehetőséget ad a rajongóknak, hogy szimulátorban versenyezzenek Kelvin van der Linde-del a DTM versenyeken idén?

… az ABT DTM Photo Challenge, amelyben értékes nyereményeket lehet nyerni, Portimãóban indul? További információ: www.abt-sportsline.com/motorsport/dtm-photo-challenge

… Kelvin van der Linde és Ricardo Feller már nyert versenyt az új Audi R8 LMS GT3 evo II-vel? Van der Linde nyerte a GT World Challenge nyitókörét Imolában, Feller pedig az ADAC GT Masters nyitófordulóját Oscherslebenben.

… mindhárom ABT pilóta a Nürburgringi 24 órás versenyen indul május végén?

… Kelvin van der Linde a húsvétot testvérével, Sheldonnal Marbellában töltötte?

… Ricardo Feller 2022-ben a DTM mellett az ADAC GT Masters és a Nürburgring Endurance Series versenyeken is indul?

… Ricardo Feller még mindig talál időt, hogy segítsen apja autókereskedésében?

… Kelvin van der Linde 2021 végén indult első rallyján, és idén még több rally részvételt tervez?