Igazi autólegendákhoz kezdi meg újra az alkatrészek gyártását a Toyota

A Toyota versenyistállója, a TOYOTA GAZOO Racing évekkel ezelőtt indította útjára a GR Heritage Parts projektet amelynek keretében ikonikus régi modelljeihez kínál újra gyári alkatrészeket, az oldtimer és youngtimer rajongók nagy örömére. A japán autógyártó a klasszikus autók rajongóit tömörítő klubokkal való intenzív egyeztetés után most újabb 56 alkatrészt küld gyártásba és tesz elérhetővé 6 különböző klasszikus modellhez.

A TOYOTA GAZOO Racing a GR Heritage Parts Project keretében 2022-ben újabb alkatrészeket küld gyártásba. A 2020-ban és 2021-ben elérhetővé tett 33 elemen felül ezúttal 6 különböző modellhez 56 féle alkatrészt kínálnak. A Land Cruiser 40-es szériájához most először tesznek elérhetővé pótelemeket. A projekt során olyan alkatrészeket helyeznek ismét gyártásba, és tesznek elérhetővé eredeti, gyári alkatrészként, amelyek korábban már megszűntek. Ezzel támogatják azokat a vásárlókat, akik továbbra is szeretnék megőrizni szeretett klasszikus modelljeiket. Február 1-től, az előkészületek befejeztével a TGR fokozatosan elérhetővé teszi a reprodukált alkatrészeket a Toyota márkakereskedők kínálatában, így ugyanúgy lehet majd hozzájuk jutni, mint a normál új alkatrészekhez.

A 2022-ben újra gyártósra kerülő elemek

  • A70 Supra: Katalizátor, rögzítőfék kábel és 9 egyéb elem
  • A80Supra: Gyújtás/ajtózár kulcs és kulcshenger és egy másik elem
  • TOYOTA 2000GT: Kuplungtárcsa, rugalmas féktömlő és 5 egyéb elem
  • Land Cruiser40: Főfékhenger, kormányrelé rúd és 31 egyéb elem
  • AE86 Collora Levin Sprinter Trueno: Differenciálmű végső fokozat készlet (áttétel: 4,3), sebességváltó bemenő tengely és egy másik elem