Ilyen az új VW Crafter

Rövidesen beérkezik a márkakereskedésekbe az egyébként már rendelhető új Crafter, az átfogóbb biztonsági rendszer és kényelmi funkciók ellenére továbbra is az elődjével megegyező áron lesz kapható.

A megújult haszonjármű szabadon álló képernyővel rendelkező új infotainment rendszert, valamint a digitális műszeregységgel kombinált, alapfelszereltség részét képző multifunkcionális kormánykereket kapott.

Jelenleg kétfajta, 103 vagy 130 kilowatt teljesítményű TDI motorral, első- vagy 4Motion összkerék-meghajtású és hatfokozatú kézi vagy 8 fokozatú automata sebességváltóval rendelhető a Crafter, 3 vagy 3,5 tonna, illetve akár 5-5,5t tonna össztömegű kivitelben.

A következő hónapokban azonban a hátsókerék-meghajtás is felkerül a palettára.

A normál tetős mellett két magas tetős, illetve 2 tengelytávú változat szerepel a kínálatban, és a leghosszabb kivitel orrától a faráig eléri a 7,4 métert. Vannak persze szimpla- és duplafülkés, lehajtható oldalfalú platós modellek is.

Számos új elektronikus vezérlő is helyet kapott a furgonban, mint például az Auto Hold funkcióval ellátott elektronikus parkolófék, az opcionális nyolcfokozatú automata sebességváltóhoz tartozó fokozatválasztó kapcsoló, a fényfunkciók, a gombpanelekkel ellátott középkonzol, valamint az összes szellőző vezérlése.

Ráadásul a vezetéstámogató rendszerek választéka új szintre emeli a Crafter termékcsaládot. Mostantól alapfelszereltségként mindig útitársa lesz

  • a Front Assist (járókelő és kerékpáros észlelést is magába foglaló Front Assist vészfékasszisztens),
  • a sávtartó automatika (sávtartó rendszer),
  • a közlekedési táblák felismerő rendszere,
  • a sebességkorlátozó, valamint a hátsó akusztikus parkolássegítő rendszer.

Most először a Travel Assist vezetéstámogató rendszer is rendelhető lesz a Crafterhez. Ez a rendszer kombinálja a sávtartó automatikát, az automatikusan gyorsító és fékező adaptív sebességtartó automatikával (ACC). Ez lényegesen megnöveli a kényelmet és biztonságot, ami kifejezetten jól jön egy hosszabb munkanap alkalmával.

Az sem mellékes, hogy a kocsi most már a Travel Assist vezetéstámogató rendszerrel kombinált Emergency Assist vészhelyzeti asszisztenssel (automatikus fékezőrendszer és az út széléig történő manőverezés megállásig) is elérhető.

A 3,5 tonna (N2) össztömeget meghaladó Crafter új alapfunkciója a holttérfigyelő rendszer, amely városi forgalomban figyelmezteti járművezetőt, ha 30 kilométeres sebesség alatti haladáskor gyalogosok, biciklisek vagy motorosok kerülnek az autó holtterébe.

Szintén a 3,5 tonna össztömeget meghaladó modellek új alapfunkciója az elindulást segítő információs rendszer (induláskor értesíti a járművezetőt, ha gyalogosok tartózkodnak a Crafter előtt). Ez a rendszer opcionálisan megrendelhető a legfeljebb 3,5 tonna (N1) össztömegű járművekhez is.

dasblog

Tudtad?