A Rimac 15 éves, és a 2,5 millió dolláros Copper Nevera akcióval ünnepel

A Nevera 15th Anniversary Edition réz ékezeteket és több millió dolláros árcédulát tartalmaz

  • Fennállásának 15. évfordulója alkalmából a Rimac egy limitált kiadású Neverát gyárt.
  • Mindössze kilenc példány készül, mindegyik 2,35 millió euróba, azaz körülbelül 2,54 millió dollárba kerül.
  • Mindegyik kéttónusú kerekekkel, különleges grafikával és réz belső díszítéssel rendelkezik.

A Rimac viszonylag új EV startupnak tűnhet, de a cég nemrég lett 15 éves. Ezt a mérföldkövet most a Nevera 15. évfordulós kiadásával ünneplik.

A gyártás kilenc darabra korlátozódik, és az első autó matt réz külsővel rendelkezik, amelyet „kifejezetten arra fejlesztettek ki, hogy ne csak az ünnepekhez, hanem az energiához is kapcsolódhasson, valamint praktikusabb legyen, mint a legszélesebb körben használt anyag. elektromos kábelekben.” Valójában ez az elektromos szuperautók Duracellje.

Amellett, hogy ez az első Nevera, amely matt festéket visel, a modell szemet gyönyörködtető szénszál-felosztással rendelkezik, amely „feltűnő fényes kontrasztot biztosít, mind textúrában, mind színben”. Ezen túlmenően minden modell kéttónusú kerekekkel, speciális jelvényekkel és jellegzetes grafikával rendelkezik, amelyeket az áramköri lapok csatlakozásai ihlettek.

A különleges érintések bent is folytatódnak, hiszen a vezetők rézre festett felületeket és eloxált réz kapcsolóberendezéseket találnak. Fekete vagy fehér ülések csatlakoznak hozzájuk kontrasztos rézbőr díszítéssel és dombornyomott fejtámlák „15” grafikával. Máshol a kartámaszon egy „2009-2024” felirat található, a hátsó válaszfalon pedig speciális jelvény található.

A Nevera 15th Anniversary Edition 2 350 000 euróba (2 540 291 dollár) kerül, és minden opcióval fel van szerelve, valamint az autó belső teréhez illő, testreszabott poggyászkészlettel. Az első modell a Goodwood Festival of Speed ​​rendezvényen ünnepli bemutatkozását, és gazdag tulajdonosa viszi fel a dombra.

Mate Rimac vezérigazgató egy nyilatkozatában azt mondta: „Amikor elkezdtem bütykölni az első autómat egy garázsban, álmomban sem tudtam volna, hogy 15 évvel később ott leszek, ahol vagyunk. Annyiszor előfordult az első években, hogy tényleg azt hittük, hogy a cég nem fog sikerülni, így a 15 éves mérföldkő elérése méltó volt egy ünneplésre.”

Frissítésként a Nevera 120 kWh-s akkumulátorral és négymotoros összkerékhajtással rendelkezik, 1888 LE (1408 kW / 1914 LE) együttes teljesítménnyel. Ez lehetővé teszi, hogy a modell 0-96 km/h-ról 1,74 másodperc alatt gyorsuljon fel, végsebessége 412 km/h, WLTP hatótávolsága pedig 304 mérföld (490 km).

Tudtad?