Innovatív luxus, a BMW újraértelmezése, amely túlmutat a vezetés élményén

A BMW a 2017-es Frankfurti Nemzetközi Autószalonon újrapozícionálja luxusszínvonalú modellpalettáját. A páratlan exkluzivitás, a technológiai varázslat és a megannyi felejthetetlen pillanat mostantól egy vadonatúj, előkelő márkaarculat égisze alatt kel életre.
Széleskörű modellpalettája folyamatos bővítésével párhuzamosan a BMW egy vadonatúj márkaarculatot is kidolgozott, amelyben luxuskategóriájú zászlóshajói az érzelmekre hatva fokozzák a legelőkelőbb ügyfelek kivételes életstílusához tartozó, egyedülálló élményeket. A tekintélyes portfólióban a hamarosan érkező BMW 8-as sorozat, a vadonatúj BMW X7 modell, a BMW i8 plug-in hibrid sportautó és a BMW i8 Roadster csatlakozik a BMW 7-es sorozat luxuslimuzinjaihoz. A bajor prémiumgyártó öttagú elit kínálatát a jövőben egy újratervezett márkalogó jelöli majd, amely a BMW klasszikus kör alakú emblémájának fekete – fehér változata lesz, a márka teljes centenáriumi nevével ellátva: „Bayerische Motoren Werke”. Az új arculatot a BMW a 2017. szeptember 14 – 24. között megrendezendő 67. Frankfurti Nemzetközi Autószalonon leplezi le.
Az új logó klasszikusan minimalista stílusa és a vállalat teljes nevének kiírása a BMW egyedülálló történelmét tükrözi. A bátorságot, amely az önálló megoldások és az egyedi koncepciók felé vezető új utak felfedezését inspirálta, a képességet, amely a legnehezebb kihívások leküzdését is lehetővé tette és az erőt, amely időről időre felülmúlta a várakozásokat. A BMW eme mélyen gyökerező öröksége – az első magassági világrekordba emelkedő repülőgép-hajtóműtől a jövőbe mutató BMW i divízió megalapításáig – immáron több mint száz esztendeje a magával ragadó siker záloga, egyszersmind a vállalat szenvedélyének, eltökéltségének és innovációs erősségének szimbóluma. Sőt mi több, a BMW célközönségét adó vezéregyéniségeké is, akik mernek újítani, átveszik az irányítást és szabad, független életet élnek.
„Ők azok, akik minden idejüket a lehető leghasznosabban töltik el. Mottójuk az „éld meg a pillanatot”, és valóban, minden percet minőségi tartalommal, felszabadultan, színes élményekkel tesznek felejthetetlenné” – fogalmazott Hildegard Wortmann, a BMW márkaigazgatója.

Szabad gondolkodás, úttörő szellem és progresszív luxus
Az autó nyújtotta fejedelmi luxus megannyi területre kiterjesztett szakszerű fejlesztés végeredménye. A legelőkelőbb koncepciók a hagyományokból, a tökéletességre való törekvésből és az iránymutató hozzáállásból merítik az ihletet, több évtizednyi szakmai tapasztalatra, mélyen gyökerező tudásra és innovációs tehetségre építve. A BMW modellpalettájának zászlóshajói a fejedelmi luxus új dimenzióját váltják valóra, amelyben az érzelemközpontú esztétikum és a vezetési élmény a szabadság érzésével és az elhivatottságban rejlő jövőképpel fonódik össze.
A luxusszínvonalú szolgáltatások szüntelen fejlesztése az évek során egybeforrt a BMW 7-es és 8-as számaival. A BMW 7-es sorozat immáron kereken négy évtizede az exkluzív vezetési élmény és a hamisítatlan stílus megtestesítője, miközben az avantgárd stílus, a technológiai iránymutatás, valamint az egyszerre lendületes és innovatív vonalvezetés már 1989-ben is a BMW 8-as sorozat védjegyének számított. Az eleganciát, dinamizmust és luxust sugárzó utód a legendás BMW kupék tradicionális esszenciájaként érkezik meg az utakra, a BMW i8 plug-in hibrid sportautó pedig már meg is nyitotta a jövő sportautóiról szóló történet első fejezetét. Mint ilyen, a BMW luxuskategóriájú modellpalettájának átfogóan progresszív karakterét az úttörő eredményekből táplálkozó innovációk járják át, így például a szénszál erősítésű anyagok tömegtermelése, a távvezérlésű parkolás (Remote Control Parking) és a BMW lézerfény-technológia (BMW Laserlight).

Magával ragadó élmények és felejthetetlen pillanatok
A BMW kiemelt figyelmet fordít az ügyfeleivel kialakított kapcsolat fenntartására és elmélyítésére, amelynek érdekében egyedi élményeket és ajánlatokat is kínál. A bajor prémiumgyártó célja, hogy egyedülálló szolgáltatás-palettájának köszönhetően napról napra hamisítatlan, átfogó vezetési élménnyel ajándékozza meg ügyfeleit, az innovatív portfólió pedig folyamatosan bővül. A BMW hivatalos márkaszervizei már most az egyéni ügyféligényekhez igazodva végzik el a jármű teljes körű szervizelését, amelynek igény esetén az autó szervizbe juttatása és későbbi házhozszállítása is része.
Luxuskategóriájú gépkocsit vásárló ügyfeleinket ezen felül számos kiegészítő mobilitási szolgáltatás és exkluzív program várja, amelyek páratlan rugalmasságot és szabadságot garantálnak. Ha például ügyfelünk a jövőben a BMW 7-es sorozat mellett plusz szállítási kapacitást igényel, hivatalos márkakereskedőnk a betervezett utazás idejére ideiglenesen egy BMW X7 modellt kínál fel útitársként. Ugyanez igaz a sportos hétvégékre is, amikor is ügyfeleink a BMW 7-es sorozatból vagy a BMW X7 modellből a BMW 8-as sorozatba ülhetnek át. A vezetés színtiszta élményén túlmutató hozzáadott érték így minden pillanatban kéznél van, nem csupán a széleskörű modellpalettának, de a felejthetetlen élményeket garantáló szolgáltatásoknak köszönhetően is.
Luxusszínvonalú modell- és szolgáltatás-palettájának globális bővítése mellett nemzetközi, modern gondolkodású, kifinomult célközönségének a BMW számos exkluzív programot is kínál, amelyek messze túlmutatnak a vezetés élményén. A BMW i8 plug-in hibrid sportautó tulajdonosainak kifejlesztett BMW i Pure Impulse Experience programsorozat már jó előre kikövezte az ügyfelek előtt a nívós kulturális-, életmód- és utazási események felé vezető utat, amely többek között páratlan városnéző túrákat, Michelin-csillagos éttermekben eltöltött gálavacsorákat és exkluzív meghívókat is tartogat, például a Grammy-díj Los Angeles-i átadó gálájára, a hongkongi Art Basel művészeti kiállításra és a St. Moritz-ban megrendezendő White Turf lóversenyre.
A bajor prémiumgyártó már évtizedekkel ezelőtt elköteleződött a felejthetetlen mobilitási élmények mellett, a vezetés BMW modellekre jellemzően legendás, hamisítatlan pillanatait pedig hamarosan a márka történetének legnagyobb volumenű luxuskategóriájú portfólió-bővítése egészíti ki. „Egy egészen egyedülálló, luxusszínvonalú rendszert építünk fel, amelyben egyedi szolgáltatások és intenzív élmények csatlakoznak a márka fejedelmi luxust kínáló modellpalettájához” – mondta Hildegard Wortmann.
A BMW versenypályákon átélt és közvetített szenvedélye ugyancsak a márka által kínált felejthetetlen pillanatokat erősíti – és az ügyfelekkel, illetve rajongókkal kialakított közvetlen kapcsolatot. A guruló műalkotásokat csokorba gyűjtő BMW Art Cars kollekció például az egész iparágban párját ritkítja: 1975 óta időről időre világhírű művészek gondolják újra a BMW sorozatgyártásban kínált egy-egy modelljét vagy versenyautóját, amelyek iránt világszerte csodálattal rajonganak az emberek. A BMW Art Cars kollekció egyedi darabjai ráadásul nem csupán a múzeumokban, de a versenypályákon is rendre bemutatkoznak.
Kétségtelen, hogy ezen felejthetetlen pillanatok és exkluzív helyszínek azok, ahol a BMW leginkább közel kerülhet potenciális ügyfeleihez – hogy vadonatúj márkaarculatát is bemutathassa. „A BMW-nek ott is jelen kell lennie, ahol a luxus célcsoport a minőségi idejét tölti. Itt nem csupán egy autógyártó vagyunk, hanem azon partner, aki megérti a luxus minden velejáróját és büszkén képviseli mindazt” – tette hozzá a BMW márkaigazgatója.