Ismét Kelenföld vasútállomás környéke volt a BKK köztisztasági akciójának helyszíne

Ezúttal Kelenföld vasútállomás környékére visszatérve szervezett közös köztisztasági és közrendvédelmi akciót a Budapesti Közlekedési Központ. A közlekedésszervező célja, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért kezdeményez rendszeresen a mindennapi alapfeladatok ellátásán felüli akciókat. Szeptember 22-én a Móricz Zsigmond körtér kerül sorra.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A társaság immár hagyománnyá vált kezdeményezése ezúttal ismét a XI. kerületi Etele tér és környékére irányult, ahol legutóbb tavaly októberben tartott ilyen akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV és a MÁV munkatársai szeptember 7-én, szerda éjszaka, majd szeptember 8-án, csütörtök reggel kézi és gépi erővel megtisztították az Etele teret, a kelenföldi villamosmegállókat, a környéken lévő buszvégállomásokat, továbbá a vasúti és metróaluljárót. A közös akcióban részt vett a Volánbusz, amelynek munkatársai támogatták a rendvédelmi szervek munkáját.

Jelentős szerep jutott a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak, amely a Készenléti Rendőrség támogatásával a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A Kelenföldi pályaudvart és környékét visszatérően ellenőrzik a rendőrök, akikhez bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Az összehangolt akcióból kivette a részét a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették Újbuda közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai.

A Kelenföld vasútállomás környékén tartott köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

• a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

• a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

• a MÁV Zrt.,

• a Volánbusz Zrt.,

• a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányság,

• a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

• az Újbuda Közterület-felügyelet,

• a Menhely Alapítvány,

• a Magyar Máltai Szeretetszolgálat,

• a BKV Zrt., valamint

• a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

Közös érdekünk Budapest tisztán tartása

A fővárosi közterek tisztaságát és biztonságát célzó kampányban a BKK ez idáig 17 helyszínen szervezett köztisztasági akciót. A Boráros tér, a Déli pályaudvar, az Örs vezér tere és a Batthyány tér rendkívüli megtisztítása után Kelenföld vasútállomás környékét is már másodszor tették rendbe a kedvező fogadtatású kezdeményezés keretében.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével tervezi további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban szeptemberben a Móricz Zsigmond körtér (szeptember 22.), októberben pedig Újpest-központ (október 6.) és a Lehel tér (október 13.) kerülhet sorra.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdekünk; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.

Budapesti Közlekedési Központ