A Jaguar I-PACE Concept lett 2017. legnagyobb jelentőségű tanulmányautója

  • A Jaguar I-PACE Concept végzett az összesített első helyen a 16. Észak-Amerikai Tanulmányautó Díjon.

  • Az I-PACE Concept a legmagasabb összpontszámot elérve nyerte el az Év legnagyobb jelentőségű tanulmányautója címet

  • Az úttörő jelentőségű tanulmány emellett az Év szériamodellt előkészítő koncepciója elismerésben is részesült

  • A tanulmányra épülő I-PACE, a Jaguar első, tisztán elektromos üzemű gépkocsija már 2018-ban megjelenik a közutakon

 A Jaguar I-PACE Concept nyerte el a 16. Észak-Amerikai Tanulmányautó Díj (North American Concept Vehicle Awards) Legnagyobb jelentőségű tanulmányautó díját. Amellett, hogy a legmagasabb összesített pontszámmal megszerezte az adható legnagyobb elismerést, a Jaguar tisztán elektromos sportos szabadidőjárműve az Év szériamodellt előkészítő koncepciója kategóriában is diadalmaskodott.
A Concours d’Elegance of America alkalmából átadott díjak azokat a tanulmányokat ismerik el, amelyek a várakozások szerint a leginkább befolyásolhatják az autóipar jövőjének alakulását. A kiválasztási folyamatban több mint két tucat zsűritag válogatott összesen 24 koncepciójármű közül, amelyeket az idei év autószalonjain: Los Angelesben, Detroitban, Chicagóban, Torontóban vagy New Yorkban mutatkoztak be az észak-amerikai közönségnek.
Szépséges, futurisztikus formatervével az I-PACE Concept „technológiai mérföldkőnek számít az autóiparban”, mondta Ashly Knapp, a zsűri egyik tagja. Egy másik döntőbíró, Lauren Fix szerint pedig „a Jaguar márka minden elképzelhető módon, teljesen újraalkotta önmagát; az I-PACE Concept már ezt az új irányt képviseli.”
A Jaguar történetének egyik leginkább magával ragadó megjelenésű tanulmányautójaként a tisztán elektromos üzemű, sportos szabadidőjármű tervezői maximálisan kiaknázták az elektromos meghajtásból adódó, szinte korlátlan helykihasználási lehetőségeket. A tanulmány a Jaguar első elektromos járművének, a Jaguar I-PACE modellnek az előfutára, amely már 2018 második felében megjelenik útjainkon.
Nem kisebb feladat várt ránk, mint hogy olyan elektromos járművet alkossunk, amely azonnal felismerhető módon, összetéveszthetetlenül Jaguar, és amely tökéletesen demonstrálja, hogy a villanyautók esetében is megfér egymás mellett a praktikum és a drámai megjelenés.” – mondta Ian Callum, a Jaguar formatervezésért felelős igazgatója. „Szerintem a Jaguar I-PACE Concept elérte ezeket a célkitűzéseket, és egyértelmű előfutára a jelenleginél tetszetősebb, kívánatosabb villanyautók új generációjának. Rendkívüli büszkeséggel és örömmel tölt el bennünket, hogy az észak-amerikai zsűri elismerték erőfeszítéseinket, és az I-PACE Conceptet megválasztották a 2017. év tanulmányautójának.”