Januártól a Hyundai csak EV márkanév lesz Norvégiában

2020 és 2022 között eladott Hyundai modellek lenyűgöző 92% -a teljesen elektromos volt az országban.

A Hyundai bejelentette, hogy 2023. január 1-jétől kizárólag teljesen elektromos járműveket kínál a norvég piacon. Ez Norvégiát teszi az első olyan piacnak a világon, amelyen a Hyundai csak EV-re megy.

A merész lépés az egyik közül Norvégia a legnépszerűbb autómárkák meglehetősen kiszámíthatók, ha megnézzük a számokat. Az utóbbi években az EV-k a Hyundai norvégiai eladásainak több mint 90% -át tették ki, megkönnyítve az átmenetet, mint amilyennek hangzik. Pontosabban, 2020 és 2022 között a Hyundai 25 000 autót szállított Norvégiában, megdöbbentő 92% -uk teljesen elektromos.

Ez a százalék meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a Hyundai által eddig kínált tiszta EV-k a következők voltak Ioniq és a Kona Electric. Ennek ellenére ez a két modell a norvég piacon a legnépszerűbbek közé tartozik, ahol az EV-k hagyományosan domináns erő.

2020 óta a Hyundai elkötelezte magát amellett, hogy csak EV-ket és PHEV-ket értékesít Norvégiában, megszüntetve a régióból származó, csak az ICE-sorozat többi részét. Most az autógyártó egy lépéssel tovább halad a plug-in hibrid variációk a Tucson és a Santa Fe. A Hyundai nem tisztázta, hogy a hidrogénüzemű Nexo továbbra is eladó marad-e, mint nulla kibocsátású modell elektromos motorokkal.

A Hyundai 2016-ban kezdte meg az EV-k eladását az eredeti Ioniq-nal, majd 2018-ban a Kona Electric és 2021-ben az Ioniq 5. Néhány hónappal ezelőtt a Hyundai elindította a vadonatúj Ioniq 6 ami elősegíti az EV-értékesítés további növelését, amint azt az európai piacokon előrendelések nagy száma bizonyítja. Vegye figyelembe, hogy az Ioniq 6 első kiadásának 2500 egysége, amely a múlt hónapban vált elérhetővé Németországban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Norvégiában és Hollandiában, 24 órán belül elfogyott.

A Hyundai hamarosan elindítja a Kona Electric új generációját, amelyet nemrégiben megtekintettek. További EV-k, köztük az Ioniq 7 SUV, várhatóan debütálnak a közeljövőben, kibővítve a Hyundai kínálatát, és lefedve a népszerűbb szegmenseket.

carscoops