• Egyéb

Jó negyedévet zárt a Hankook (Exkluzív videókkal)

Jó negyedévet zárt a Hankook Tire, amely 1 milliárd 371 millió euró árbevétel mellett 161 millió euró üzemi eredményt ért el július-szeptemberben – tájékoztatta szerdán a Hankook Tire Magyarország Kft. az MTI-t.

A prémium gumiabroncsokat gyártó dél-koreai cég árbevétele 9,5 százalékkal, nyeresége pedig 4,6 százalékkal nőtt a második negyedévhez képest, míg éves összevetésben a bevételek 10,1 százalékkal emelkedtek, az üzemi nyereség viszont 29,2 százalékkal csökkent.

Az árbevétel az ultra nagy teljesítményű abroncsok (UHPT) stabil, valamint a téli gumiabroncsok megnövekedett értékesítésének köszönhetően ugrott meg. Az értékesítések növekedését nagyban segítette, hogy Kínában sokkal több ultra nagy teljesítményű abroncsot adtak el, de nőtt a prémium eredeti gyári felszerelésű abroncsok eladása is.

A Hankook Tire egyike a világ öt legnagyobb abroncsgyártó vállalatának. Tavaly 99 millió gumiabroncsot gyártott, és több mint 180 országba szállítja termékeit.

Nyolc üzeméből kettő Dél-Koreában, három Kínában, egy-egy pedig Magyarországon, Indonéziában és az Egyesült Államokban működik. Alkalmazottainak száma több mint 22 ezerre rúg.

Magyarországon a Dunaújváros melletti Rácalmáson 2007 júniusában kezdte meg működését a Hankook gyára. A cég több mint 3300 alkalmazottat foglalkoztat, éves gyártókapacitása 19 millió abroncs.

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/11/02/hat-ev-alatt-kozel-ketszazmillio-kilometer-megtett-ut-hankook-gumikon/