• Egyéb

2018-as Ténéré 700 World Raid prototípus és új XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition

Elkötelezettség a felfedezés iránt

A Yamaha mindig is közeli kapcsolatot ápolt a túramotoros kategóriával, majd az 1970-es években úttörővé vált az erős és könnyű, kettős célú motorkerékpárok kifejlesztése terén.

Azolyan, Dakar Rally-győztes verseny-motorkerékpárok alapján kifejlesztett modellek, mint például az eredeti YamahaXT600Z Ténéré új felfedezési lehetőségeket nyitottak minden motoros előtt. Tartós kialakításukkal, hosszú távokra tervezett üzemanyagtartályukkal és páratlan megbízhatóságukkal az első generációs Ténéré modellek a Yamaha legkelendőbb motorkerékpárjaivá váltak Európában, és világszerte felhívták a figyelmet erre az új kategóriára.

Ez eredeti léghűtéses túra-motorkerékpárok sikereit követve a Yamaha kínálata olyan túramodellekkel egészült ki, mint az XTZ750 Super Ténéré és az XTZ660 Ténéré – ezek kiváló választásnak bizonyultak az olyan, nagy távolságokat megtevő motorosok számára, akik számára a teljesítmény, a minőség, a tartósság és a megbízhatóság is fontos tényező volt.

Az eredeti Ténéré-szellem azóta is él, és a Yamaha túra-motorkerékpárok iránti elkötelezettsége szintén töretlen.

A T7 egy évvel ezelőtti címlapra kerülése után páratlan figyelmet kapott a világ minden tájáról. Bárhol is állítottuk ki a motorkerékpárt, motorosok hada gyűlt köré, akik alig várták, hogy megnézhessék és megérinthessék. A T7 prototípusról készült videók milliós nézettséget generáltak, és az újságírók sorban álltak, hogy kipróbálják, mit nyújt ez az új generációs túra-motorkerékpárt.

Azokat a motorosokat, akik kipróbálhatták a T7-et, lenyűgözte az erős nyomatéka és könnyű súlyából adódó mozgékonysága, a tesztek alapján íródott, eseménydús videókkal kiegészített beszámolók pedig még inkább megerősítették az új túra-motorkerékpár iránti érdeklődést.

Ténéré 700 World Raid prototípus.Új távlatok meghódítása

A T7 egész világra kiterjedő népszerűségén és a tesztelők pozitív visszajelzésein felbuzdulva a Yamaha létrehozta a Ténéré 700 World Raid prototípust, melynek célja, hogy végleges formát öltve egy sorozatgyártásba kerülő modell váljon belőle.

Az eredeti T7-es modell erős, rali ihlette karakterét megőrizve, a T7 2017-es intenzív tesztjein szerzett tapasztalok alapján kifejlesztett könnyű súlyú túra-motorkerékpár egyik kereskedelemben kapható modellhez sem hasonlítható.

Az egyéb márkák jelenleg kapható modelljeivel ellentétben a Ténéré 700 World Raid kis súlya és karcsú váza kiváló terepmeneti teljesítményt eredményez, még kiválóbb vezethetőséget biztosítva számos talajtípuson – a kompakt, 689 cm³-es CP2 motor pedig könnyedén uralható és használható teljesítményt ad le, széles fordulatszám-tartományban, ami ideálissá teszi a terepen való túrázáshoz.

Ez a motorkerékpár nem ismer határokat, és olyan motorosok számára terveztük, akik a két keréken való túrázással járó teljes szabadság érzetét keresik. A Yamaha raligyőztes génjeivel készült motorkerékpár remekül megtagadja az eredeti Ténéré-szellem lényegét, és készen áll az új távlatok meghódítására.

Ténéré 700 World Raid. A felfedezés valódi szelleme

A Ténéré 700 World Raid prototípus középpontjában ugyanaz a nagy elismerésnek örvendő 689 cm³-es, kéthengeres keresztsíkú motor áll, melyet a legkelendőbb MT-07-ben is alkalmazunk.

A kompakt kialakítású és lineáris nyomatékleadású közkedvelt CP2 motor különleges változata nagy teljesítményt ad le, mely aszfalton és földúton való használatra is ideálissá teszi, a központosított tömegű kialakítás és a kis súly pedig nagyban hozzájárul a motorkerékpár mozgékonyságához, és remek kezelhetőségi jellemzőihez. A prototípuson egy egyedi, rali stílusúAkrapovič kipufogó található, mely megerősíti a motorkerékpár keménységet sugárzó megjelenését, valamint mély és erős hangon szól.

Az acél vázat újraterveztük, és megerősítettük a kulcsfontosságú területeit, így optimális kezelhetőséget elérve aszfalton és terepen egyaránt, emellett a motorkerékpárra fordított első villa és monoshock hátsó felfüggesztés került, melyek bármilyen körülmények között megállják a helyüket.

A Ténéré 700 World Raid ugyanolyan rali-motorkerékpáros kinézettel rendelkezik, mint a T7, és az olyan finomhangolások után, mint például az ülésmagasság alacsonyabbá tétele, a jövőbeli, sorozatgyártásra kerülő modell számot túramotoros számára elérhető lesz.

Az üzemanyagtartályt úgy fejlesztettük, hogy megfelelő hatótávolságot biztosítson két tankolás között, valamint hozzájáruljon a motorkerékpár kiváló ergonómiájához és alacsony súlyához.

Az oldalpaneleken kívül az első sárvédő és az egyrészes farokidom is karbonból készült, a fejidomba pedig egy Dakar Rally verseny-motorkerékpár által inspirált négyprojektoros fényszórószerelvény került.

A műszerfal területét úgy terveztük, hogy a motoros könnyedén megtalálja az olyan extra felszereléseket, mint például a navigációs eszközök. Továbbá ez az izgalmas túra-motorkerékpár a T7 álal ihletett Racing Blue színsémával és karbon burkolati elemekkel készült.

2018 Ténéré 700 World Raid

Az utóbbi 12 hónapban tapasztalható hatalmas érdeklődés miatt a Yamaha úgy döntött, hogy2018-ban egy komoly kihívásokkal teli utazás elé állítja a Ténéré 700 World Raid prototípust, átszelve vele a világot.

World Raid elnevezésű speciális túrán a Yamaha motorosainak csapata számos nehéz túraútvonalon halad majd végig a világ minden részén, így az amerikai, ausztrál, afrikai és európai Yamaha rajongók is élőben láthatják, érezhetik és hallhatják a túra-motorozás jövőjét.

2018 XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition

2018-ban a Yamaha bemutatja az XT1200ZE Super Ténéré Raid Editiont, a túra-motorkerékpáros kategória legújabb modelljét, melyet az egyik legtartósabb és legjobb tulajdonságokkal rendelkező nagy lökettérfogatú modellnek tartanak ebben a komoly riválisokat felsorakoztató szegmensben. Az új modell gazdag felszereltségét a Ténéré 700 World Raid prototípus fejlesztése soránszerzett tapasztalatok ihlették, és minden megvan benne, ami a komoly, nagy távolságú felfedezőutakhoz kell.

A Super Ténéré egy rendkívül tartós és megbízható kéthengeres, 1199 cm³-es, 270 fokos főtengely-elrendezésű motorral van felszerelve, mely erős nyomatékot, és komoly erőfeszítések nélküli, kényelmes motorozást kínál, így nem meglepő, hogy Nick Sanders profi hosszú távú túramotoros is ezt a modellt választotta.

A specifikáció mindent elárul, amit egy komoly túramotorosnak tudnia kell: kardánhajtás, elektronikusan állítható felfüggesztés, 23 literes üzemanyagtartály, állítható ülés és szélvédő, egyesített fékrendszer – valamint olyan fejlett vezérlőtechnológiák, mint a TCS, a sebességtartó automatika és a D-MODE.

Exkluzív felszereltség

A Yamaha 2018-ban a lehető legkiforrottabb csomagként kínálja az XT1200ZE Super Ténéré Raid Editiont, mint az első számú nagy hengerűrtartalmú túra-motorkerékpárját.

A 37 literes alumínium oldaldobozaival összesen 74 liternyi tárolóhelyet biztosító Super Ténéré Raid Edition olyan hosszú távokat megtevő motorosok számára készült, akik a lehető legmagasabb felszereltséget várják el az azonnali menetkész állapot mellett.

Az erős mégis könnyű új oldaldobozok úgy készültek, hogy tetejükre további csomagokat szíjazhass, így még tovább növelve kapacitásukat. A kiemelkedő tartósság érdekében a kiváló minőségű alumínium oldaldobozok sarkait technopolimerrel erősítettük meg.

A szél és egyéb időjárási körülmények elleni nagyobb fokú védelem érdekében az exkluzív Super Ténéré Raid Edition magas szélvédővel és szélterelőkkel rendelkezik – emellett a ködlámpák is az alapfelszereltség részei. Az XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition ugyanolyan négylámpás első résszel bír, mint aTénéré 700 World Raid.

A motorozást még gondtalanabbá teszi a Raid Edition megerősített, oldalsó toldatokkal rendelkező védőlemeze, melyek megakadályozzák a motor sérülését egyenetlen vagy sziklás talajon. A Super Ténéré Raid Editionre exkluzív karbon oldalpanelek is kerülnek, melyek új grafikái megerősítik a kemény, kalandra kész kinézetet, és kihangsúlyozzák a modell helyét a Yamaha nagy hengerűrtartalmú túramotorkerékpár-kínálatának élén.

XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition – műszaki jellemzők

  • Új kialakítású, egyenként 37 literes alumínium oldaldobozok, melyek összesített tárolókapacitása 74 liter
  • Magas szélvédő és szélterelők
  • Védőlemez oldalsó toldatokkal
  • Ködlámpák
  • Karbon oldalpanelek
  • Exkluzív új Raid Edition grafikák
  • 1199 köbcentiméteres, folyadékhűtéses, soros, kéthengeres motor
  • 270 fokos főtengely a nagy nyomaték érdekében
  • Kardánhajtás kuplungcsillapítókkal és tengelycsillapítókkal
  • Elektronikusan állítható felfüggesztés
  • Intelligens, integrált fékrendszer és ABS
  • Kipörgésgátló, sebességtartó automatika és Yamaha D-mode modul
  • Strapabíró küllőkkel ellátott, alumínium felnik tömlő nélküli abroncsokkal
  • Folyamatosan elvékonyodó alumínium kormánykarok és állítható szélvédő
  • LCD műszerek fokozatjelzővel
  • 190 mm-es rugóút, állítható első és hátsó felfüggesztés
  • 845 mm és 870 mm között állítható ülésmagasság
  • 23 literes üzemanyagtartály és varrás nélküli, kétszemélyes ülés

Ár                                    

  • Az országos forgalmazó információi

Színek

  • Yamaha Blue Raid Edition grafikákkal
  • Tech Black Raid Edition grafikákkal

Elérhetőség

  • A 2018-as XT1200ZE Super Ténéré Raid Edition 2018 márciusától lesz elérhető a Yamaha márkakereskedésekben.

Destination Yamaha Motor

A Yamahalétrehozott egy teljesen új túramotoros élményprogramot, ahol mindenki lehetőséget kap, hogy új helyeket fedezzen fel, új emlékeket szerezzen, és felfedezze képességei csúcsát. A minden földrészen elérhető Destination Yamaha Motor program keretein belül körültekintően megválogatott profi partnerek alakítják ki a legtöbb igényt kielégítő élményszerzési lehetőségeket. A motorosok kiválaszthatják a túra hosszát, idejét és fajtáját, és használhatják saját Yamahájukat vagy akár bérelhetnek is egyet.

Bővebb információkért látogasson el a következő weboldalra: https://www.yamaha-motor.eu/fr/experience/destination-yamaha/index.aspx

A Ténérészelleme visszatér a Dakar Rallyba

Az egyik legsikeresebb motorkerékpárunk visszatérésének megünnepléseként a Yamaha hivatalos WR450F Dakar-motorkerékpárja büszkén fogja viselni aTénéré 700 World Raidnevét és grafikáit a 2018-as versenyen, mely január 6-án, szombaton rajtol el.

Yamaha eredeti tartozékok

A Yamaha számos kiváló minőségű eredeti tartozékot fejlesztett ki a Super Ténéré modellekhez, így minden ügyfél a saját igényei szerint alakíthatja ki egyedi túra-motorkerékpárját.

A kínálatban megtalálhatók az egyszerűen felszerelhető Akrapovič kipufogódobok, kemény és puha oldaldobozok, valamint többféle ülés és szélvédő – továbbá változatos felcsavarozható tartozék, védőelem és mart fékkar is elérhető.

My Garage: Építsd meg álmaid motorkerékpárját

A Yamaha tulajdonosok és potenciális ügyfelek létrehozhatják álmaik motorkerékpárját a Yamaha túramodellek termékoldalán található online konfigurátorral, vagy ami még jobb, egy mobilalkalmazással, ahol lenyűgöző 360°-os 3D nézetben, a motorkerékpárra felszerelve tekinthetik meg a kiválasztott tartozékokat.

A Yamaha My Garage alkalmazás könnyedén letölthető az Apple App Store-ról vagy az Android Google Play áruházból.

Eredeti Yamaha ruházat

Az eredeti ruházatok kínálatában kimondottan Yamaha tulajdonosoknak tervezett motoros ruhadarabok találhatók, beleértve egy túradzsekit és hozzá illő kesztyűket, valamint számos utcai ruhát, például pólókat, sapkákat, pulóvereket és dzsekiket.

 

http://egyszermarlattamautot.hu/2017/11/09/maximalis-ujdonsagok-2018-yamaha-sportrobogok/