• Egyéb

Kazár Miklós: „Felálltunk, és bizonyítani akarunk!”

Egyik kedvenc versenyén, az Iseum Rallye-n találna vissza a győztes útra a Pro Racers párosa

 

Folytatódik a magyar rallyesport bajnoki szezonja, és a hétvégén a Pro Racers duója egyik kedvenc versenyükön, az Iseum Rallye-n áll rajthoz. A korábbi négyszeres abszolút bajnok és navigátora, Tóth Zsolt számára egyértelmű a cél a murvás talajon rendezett viadalon: újra visszatalálni a győztesek útjára. Ebben a remekül felkészített autó, a sikeréhes versenyzők, és a murvás talajon végrehajtott tesztek segíthetik őket. A Skoda Fabia R5 készen áll, és Kazárék bíznak abban, hogy ott lehetnek majd a végelszámolásnál a legjobbak között. Sőt…

Eddig felemásra sikeredett az eddigi szezon a Pro Racers kettőse számára: Kazár Miklós és Tóth Zsolt jól kezdett az Eger Rallye-n, majd hatalmas balesetet szenvedett hazai versenyén a Miskolc Rallye-n. Kazárék csak lélekben sérültek meg, míg a Skoda Fabia R5 nagyon összetört, ám a csapat szerelői három nap és három éjjel dolgozva szinte újjávarázsolták, és ami a lényeg, ismét versenyképessé tették az autót. Eljött tehát a javítás és a nagy előrelépés ideje, ugyanis a hétvégén a korábbi négyszeres magyar bajnok pilóta éppen a kedvenc versenyén, a Szombathely környékén rendezendő Iseum Rallye-n kezdheti meg a felzárkózást. Kazár annak ellenére nagyon szeret itt versenyezni, hogy a tavalyelőtti versenyük nem éppen úgy végződött, ahogy azt szerették volna – egy árokban ért véget számukra a viadal –, ugyanakkor 2012-ben első, 2015-ben második, míg tavaly elképesztő felzárkózást mutatva végül ötödik lett. A Pro Racers duója kifejezetten örül annak, hogy az aszfaltos versenyek után ezúttal murván zajlik a viadal, és a minél jobb szereplés érdekében komoly tesztekkel készültek, mégpedig a szombathelyi pályákhoz hasonló murvás pályákon. Kazár és navigátora szerint ennyi munkával abszolútban is odaérnek a dobogó valamelyik fokára.

Nagyon vártuk már, hogy murván menjünk, hiszen ez a talaj fekszik talán a legjobban nekünk. Mindent megtettünk, illetve a verseny alatt megteszünk annak érdekében, hogy kizárólag rajtunk múljon a jó eredmény elérése. Még sosem készültünk ennyit egy versenyre, rengeteget sikerült tesztelnünk is az újjáépített autóval. Számunkra az a legfontosabb, hogy a csapat valamennyi tagja jól érezze magát, és hisszük, a kedvenc versenyünkön képesek leszünk a maximumot kihozni magunkból. Nagyon nehéz volt túltennem magam a hazai versenyen történtek miatt, de sikerült, és motiváltabb vagyok, mint valaha, és ez az érzés az egész csapat hangulatát is jellemzi. Ha ott leszünk az elejében, akkor bármi megtörténhet a végeredményt illetően” – jelentette ki Kazár Miklós.