Kellenek a szavazók! Kerékpározásra biztat a Párbeszéd

    A Párbeszéd arra biztat mindenkit, hogy ha teheti, közlekedjen kerékpárral.

    Tordai Bence, az ellenzéki párt társelnöke pénteken online sajtótájékoztatón azt mondta, hogy különböző tanulmányok szerint a közúti közlekedés “elképesztő társadalmi károkat okoz, 800 milliárd euró éves szinten az a kiadás, ami más társadalmi rendszerekben keletkezik” miatta, miközben a kerékpározás éves szinten 150 milliárd euró plusz bevételt, társadalmi hasznot hajt. Sokkal kisebb a lég- és zajszennyezés, sokkal kisebb a forgalmi terhelés, miközben sokkal jobb az emberek egészségi állapota – tette hozzá a frakcióvezető.


    Az eseményen részt vett Kökény Dalma, Zugló-Alsórákos önkormányzatiképviselő-jelöltje, aki arról beszélt: ha a vasárnapi időközi választáson mandátumot szerez, akkor szorgalmazni fogja, hogy az önkormányzat támogassa az ott élők, elsősorban a fiatalok biciklivásárlását. Emellett azt is el akarja érni, hogy az önkormányzat biztosítsa a kerékpározáshoz szükséges biztonságos kereteket, készítse fel a zuglóiakat a biciklivel való közlekedésre.  


    Tordai Bence ezt azzal egészítette ki: az a fontos, hogy mindig, mindenki megtalálja a legalkalmasabb közlekedési módot, mert “nem az autósoknak vagyunk az ellenségei, hanem a fölösleges kocsikázásnak”. Kiemelte, hogy az öt kilométernél rövidebb utakon minden városban a bicikli a leggyorsabb közlekedési eszköz.