Kényelmes és biztonságos

A vezetéstámogató rendszerek

Az új Audi SQ5 TDI vezetéstámogató rendszerek széles választékát kínálja. A prediktív hatékonysági asszisztens különböző tanácsokkal segíti a vezetőt az üzemanyag-fogyasztás mérséklésében. Az Audi aktív sávtartó asszisztensnek (active lane assist) köszönhetően könnyedén az adott forgalmi sávban maradhatunk, araszoló forgalom mellett pedig még a kormányzási feladatok egy részét is átveheti. A közeli járműre való figyelmeztetés pedig jelzi a vezetőnek, ha ez előtte haladó jármű és közte a biztonságos távolság alá csökken a különbség. Ez és számos további funkció kapott együtt helyet az opcionális Tour asszisztens csomagban.

Az opcionálisan elérhető hátsó keresztirányú forgalmi asszisztens, a kiszállás-figyelmeztető, a kikerülés-asszisztens és a bekanyarodás-asszisztens mind a hétköznapi közlekedés biztonságát növelik. Ugyanezen dolgoznak az Audi pre sense rendszerei is: az Audi pre sense city az alapkivitel része, feladata pedig, hogy gyalogosok és más járművek felbukkanásakor figyelmeztesse a vezetőt és szükség esetén – a rendszer határain belül – vészfékezésbe kezdjen. Az opcionálisan elérhető rendszerek körét a parkolási asszisztens, a közlekedési táblák kameraalapú felismerése és az emelkedő- és lejtőasszisztens teszi teljessé.

Logikus és intelligens: az infotainment vezérlése és az Audi connect
Az MMI kezelési koncepció az Audi SQ5 TDI modellben intelligens, szabad szöveges keresési funkciót kínál, mindemellett könnyen érthető és kezelhető. A természetes hangvezérlésnek köszönhetően a hétköznapi beszédből, előre meghatározott utasítások nélkül is felismeri a szükséges információt. A harmadik irányítási szint a bőrbevonatú multifunkciós kormánykerék, amelyet a vezető információs rendszer vagy az opcionálisan elérhető Audi virtual cockpit vezérlésére szolgál. A beállíításoktól függően ez a 12,3 col méretű kijelzőfelület a fordulatszámmérőt körbefogva, az S modellekre jellemző módon jeleníti meg a kívánt információkat. Az Audi ezt még kiegészíti a szélvédőre vetített kijelző (head-up display) rendszerével is.

Az Audi SQ5 TDI modellben elérhető infotainment kínálat moduláris koncepciót követ. A kínálat csúcsán az MMI navigation plus áll az MMI all-in-touch kezelőfelülettel és egy 8,3 col méretű kijelzővel. A legmodernebb rendszer egyik alapeleme az Audi connect, amely a gyors LTE szabvány támogatásával összeköti az SQ5 TDI modellt az internettel, kitűnő WiFi hotspotot létesítve a bent helyet foglalók mobil eszközei számára.

Az Audi phone box vezeték nélkül képes összekapcsolódni a fedélzeti antennával és ezzel párhuzamosan képes a Qi-szabványnak megfelelően indukciós módon tölteni a felhasználók telefonját. Az Audi smartphone interface segítségével az Apple CarPlay és az Android Auto is elérhető a járműben. Az igazán megszállott hi-fi rajongókat pedig a Bang & Olufsen hangrendszere háromdimenziós térhangzással kényeztetheti az autóban.