Kia XCeed belső

Tökéletes ergonómia, magas minőségű anyagok, első osztályú kényelem


Az új Kia XCeed látványos középkonzolja finoman a vezető felé fordul. Emelt ülésmagasságával a friss modell sportos vezetői pozíciót, ugyanakkor tökéletes kilátást is kínál.


Az infotainment rendszer “lebegő” képernyője kiemelkedik és el is különül a műszerfaltól, ugyanakkor a középkonzol alsó részén egy sor érintőkapcsoló és gomb segíti a szellőzés beállítását valamint a hi-fi hangerejének szabályozását. A különösen ergonomikus kialakítású kezelőszervek újak, működtetésűk egyszerűbb és kényelmesebb is a korábbinál: a vezetőnek le sem kell vennie a tekintetét az útról.


Az új XCeed 12.3 colos digitális műszerfali kijelzője is felfrissült, a megjelenés a beállított menetmódhoz igazodik, a váltókar körüli fényes fekete felület és a belső visszapillantó finom kerete pedig egyszerre funkcionális és látványos elem.


Az utastérben alkalmazott anyagok finom tapintásúak, a matt króm részletek presztízst sugároznak. A vevők szövet, velúr, műbőr és valódi bőr kárpitozást választhatnak.


A GT-line utastere is különleges és a külsőhöz igazodóan sportos: a kormány alul lapított Dvonalú, a tetőkárpit fekete, a váltógomb huzata perforált bőr, és az ülések is speciális kialakításúak.


Praktikum
Tágas és jól használható, sportos utastér


Az új XCeed tervezőinek célja az volt, hogy a magasabb kategóriák utasterének kényelmét és kihasználhatóságát hozzák el a sportos kompakt crossoverek szegmensébe. A palettán az ötajtós Ceed és a Sportage között elhelyezkedő modell az európai piac legnépszerűbb, magasabb kategóriába tartozó típusaiéval összevethetően tágas belsőt és pakolóhelyeket, valamint csomagtartót kínál.


4,395 mm-es hosszával az Kia XCeed 85 mm-rel hosszabb a Ceed ötajtós kivitelénél és 120 mm-rel rövidebb, mint a Sportage. Teljes magassága 1,495 mm, ezzel, 48 mm-rel magasodik az alap Ceed fölé, de 155 mm-rel alacsonyabb a Soprtage-nél, így súlypontja is lejjebb van.


Az új XCeed utastere elöl-hátul tágas, az utasok csípőmagassága valamennyi helyen akár 44 mm-rel nagyobb, mint az ötajtós modellben, így a ki-beszállás is kényelmesebb. Az üvegfelületek kialakítása a hátsó utasoknak is kellemes, sok fény jut az utastérbe, ugyanakkor a hátul ülők fejtere is tágasabb a kompakt crossoverek kategóriájában szereplő versenytársakénál.


Az új XCeed csomagtartója (VDA szabvány szerint) 426 literes, és a hátsó üléstámlák előredöntésével egészen 1,378 literig bővíthető. A használatot segíti a hátsó támlák 40:20:40 arányú osztása, és az állítható nyitási magasságú, villanymotoros mozgatású csomagtérajtó is. A csomagtartó padlója két magasságban rögzíthető aszerint, hogy a vezető a padló alatt, vagy felette szeretne több helyet. Az a padlókialakítás a ki- és bepakolást is egyszerűbbé, kényelmesebbé teszi.

HALLGASS EXKLUZÍV PODCASTOKAT IDE, ILLETVE IDE KATTINTVA!

Folyt. köv.!