Kínában debütál a Lincoln Navigator Black Gold Edition

A modell a hosszú tengelytávú Navigatorra épül, amely bőséges felszereltséggel és néhány különleges érintéssel

A Lincoln Kínában bemutatta a Navigator új különleges kiadását „Black Gold” becenévvel, hogy a teljes méretű SUV-t kívánatosabbá tegye a kínai vásárlók számára. Ezenkívül a vállalat bejelentette, hogy csökkentette az Aviator és a Navigator árait, hivatkozva a „rendkívüli kihívásokkal teli piaci környezetre” Kínában.

A Black Gold kiadás a limitált szériás Navigator One zászlóshajó díszítése alatt található. A hosszabb, 5657 mm-re (222,7 hüvelyk) nyúló karosszérián alapul, és 7 üléses elrendezéssel (2+2+3) érkezik. a C-oszlopon, amely a pocsolya lámpáiból is kivetül „Lincoln Motor Company Special Edition” felirattal. A hűtőrács, a mátrix LED-es fényszórók és a turbina által inspirált 22 colos könnyűfém keréktárcsák a Presidential Edition burkolattal közösek.

Ugyanez vonatkozik a belső térre is, opcionálisan Manhattan ihletésű gravírozással a tömörfa furnéron, és gyönyörű Gulf Blue árnyalattal a velencei bőrkárpithoz. Az első ülések 30 irányú elektromos állítást és 5 különböző masszázsfunkciót kínálnak. A második sorban található független kapitányi székek fűtési, szellőztetési és masszírozó funkciókat is kínálnak, amelyeket a kartámaszon található, dedikált 5,8 hüvelykes érintőképernyő vezérel. A berendezés tartalmaz egy 28 hangszórós Revel Ultima audiorendszert és a Lincoln Co-Pilot360 2.0 ADAS csomagot, amely 2+ szintű autonóm képességet kínál.

Nincsenek mechanikus frissítések, ami azt jelenti, hogy a Black Gold Edition ugyanazt a ikerturbós 3,5 literes V6-ot használja, mint a Navigator sorozat többi tagja. A malom 410 LE-t (305 kW / 415 LE) és 670 Nm nyomatékot ad le a kínai specifikációjú modellben. Az erőt mind a négy kerékre egy 10-fokozatú automata sebességváltó továbbítja, amelyet a hátsó tengelyen elhelyezett elektronikus, korlátozott csúszású differenciálmű segít. A SUV adaptív felfüggesztéssel is fel van szerelve prediktív funkcióval.

A Navigator Black Gold Edition bemutatása mellett a Lincoln bejelentette két zászlóshajó SUV-jának árcsökkentését is. Ennek eredményeként a Lincoln Navigator most 1 008 000-1 258 000 (137 556-171 673 dollár) között kapható, míg a kisebb Aviator 500 800-763 800 (68 342-104 232 dollár) áron kapható. A Lincoln kínai modellpalettájának többi részének, köztük a Z szedánnak, a Nautilusnak és a Corsair SUV-nak az ára változatlan marad.