Kiss Norbi a második vasárnapi futamon a második helyre hozta be Balut

Kiss Norbertet a szánalmas büntetés sem állította meg, tovább növelte előnyét

    Vasárnapi rajtbüntetése sem állította meg Kiss Norbertet, a Révész Racing címvédő és háromszoros Európa-bajnok versenyzőjét abban, hogy futamgyőzelemmel, valamint egy második és két negyedik helyezéssel tovább növelje az előnyét a gyorsasági kamion Eb összetett pontversenyében a sorozat Nürbürgringen rendezett idei negyedik fordulójában.

    A 37 éves szombathelyi pilóta a szombati első futamot a pole pozícióból kezdhette, mivel a pénteki időmérő edzésen a leggyorsabb volt. Kissnek az idény korábbi viadalaihoz hasonlóan ezúttal sem okozott gondot magabiztosan diadalmaskodni az első rajtkockából indulva, majd a hétvége második versenyén a nyolcadik pozícióból startolva egészen a negyedik helyig jött fel.


    A vasárnapi időmérőn újfent a Révész Racing pilótája futotta meg a leggyorsabb kört, kamionjának túlzott füstölése miatt azonban a versenybíróság kizárta a kvalifikációból, így a hétvége harmadik futamát a 10. helyről kellett megkezdenie. Kiss a 12 körös viadalon nagyot küzdött, negyedikként ért célba, így a délutáni negyedik, a forduló utolsó versenyén az ötödik pozícióból rajtolt.


    A címvédő magyar versenyző a hétvégét záró futamon ismét kiváló tempót diktált, s bár egy ideig nehezebben tudott előre lépni, a leintésig végül feljött a második helyre, így újfent értékes pontokat gyűjtött.


    Kiss a nyolcfordulós Európa-bajnoki sorozat félidejében 48 pontos előnnyel vezet az összetettben, megelőzve a mögötte második, hatszoros Eb-győztes német Jochen Hahnt (158 pont), valamint a harmadik helyen álló, szintén német Sascha Lenzt (152).


    A kamion Eb a nyári szünet után, szeptember első hétvégéjén a csehországi Mostban folytatódik.