Kiss Norbi első versenynapja jól indult, de balszerencsésen végződött

A hungaroringi verseny után még Magyarországon sikerült elvégezni a motorcserét. Az új erőforrással Norbi már pénteken is a leggyorsabbak közé tartozott. Szombaton sokáig az övé volt a legjobb idő a Superpole alatt is, de az utolsó pillanatban a rutinos róka, Jochen Hahn megtréfálta, és elhappolta a szombathelyi pilóta orra elől a pole pozíciót.

Az első futam rajtjánál a harmadikként induló Adam Lacko nagyon szerette volna megelőzni Norbit, de a magyar fiú megtartotta a második helyezését. Jochen Hahn így az első körökben jelentős előnyt tudott szerezni Norbival és a vele csatázó Adam Lacko-val szemben. A kettőjük csatájába Steffi Halm is próbált beleszólni a negyedik körben. Lacko versenykamionja erőre kapott, és folyamatosan támadta Norbit több körön keresztül.  A célegyenesben fej-fej mellett haladtak, aztán a cseh pilótának az egyes kanyarban sikerült megelőznie Norbit. Ezután üldözőbe vette az első helyen álló Hahnt, de már nem őt már nem tudta utolérni.
A harmadik helynek köszönhetően Norbi a sűrűjéből kezdhette meg hétvége második futamát. Ennek a rajtja is jól sikerült, de sajnos Norbit Albacete az első kanyarban oldalba lökte, közben Steffi Halm az ötödikről a harmadik helyre ugrott előre. A német hölgy Vrseckyt majdnem a pályán kívülre tette, aki így pont Norbi elé keveredett vissza. A kétszeres Európa-bajnokunk egy  Buggy-rás szendvicsbe került, mivel előtte Vrseckyt próbálta meg feltartani és közben mögötte Lacko támadta. Az első körben Antonio Albacete is kapott egyet Vrseckytől, aki így esett vissza a hetedik helyre. Lacko és Vrsecky összjátékának az lett a végeredménye, hogy Norbit megelőzte Lackó, akit ezután csapattársa “előzékenyen” maga elé is engedett. A szombathelyi pilóta mellett aztán gyors egymásutánban elment Albacete és Hahn, végül Gerd Körber is. A helyzet alapján egyértelmű volt, hogy ismét probléma lett a Tankpool24 Mercedesével. Miután Kiss kiállt elmondta, hogy ezúttal a kormányzás ment tönkre.
Vasárnap újabb időmérő és két versenyfutam vár a mezőnyre.