Kiss Norbi és a vörös Shock GA-100B-4A már szombaton Európa csúcsára ért!

A Casio G-Shock által is támogatt, Révész Racing versenyzője szombaton, az első futamon megszerezte a harmadik Európa-bajnoki címét.

VIDEÓ >>>

Gratulálunk Kiss Norbinak és a csapatnak az egész éves fantasztikus és magabiztos teljesítményhez!

Harmadszor is Európa-bajnok lett a gyorsasági kamionversenyzők között Kiss Norbert, a Révész Racing magyar pilótája, miután a sorozat idényzáró misanói hétvégéjének első futamán másodikként végzett.

    A 36 éves szombathelyi versenyző a pole pozícióból rajtolva valójában megnyerte a 12 körös futamot, de a versenybíróság öt másodperces időbüntetéssel sújtotta, mert sárga zászlós figyelmeztetés közben előzte meg legnagyobb riválisát, a német Sascha Lenzet, aki aztán másodikként ért célba mögötte.


    A rajtnál Lenz jobban fogott pozíciót, mint Kiss, így átvette a vezetést a magyartól, aki viszont nem szakadt le, körökön keresztül üldözte ellenfelét, a negyedik kör elején pedig elszánta magát az előzésre. Ezt sikerrel végre is hajtotta, de nem vette észre, hogy a pálya azon részén közben sárga zászlós figyelmeztetés van érvényben, amelynél tilos az előzés. Kissnek így arra volt szüksége a bajnoki címhez, hogy a harmadik helyen száguldó, hatszoros Eb-győztes Jochen Hahnnal szemben öt másodpercnél nagyobb előnyre tegyen szert. Ez sikerült, a leintésnél több mint nyolc másodperccel előzte Hahnt, így bár a futamgyőzelem nem az övé lett, a bajnoki címet ezzel a második hellyel elhódította. Kiss ugyanis akkora előnyre tett szert Lenzcel szemben az összetettben, amelyet a három hátralévő misanói versenyen már nem lehet behozni.


    A verseny után az Eb-győztes könnyeivel küszködve mondott köszönetet csapatának, a Révész Racingnek, valamint a tulajdonos Révész Bálintnak, aki nélkül – mint Kiss elmondta – nem tudtak volna ismét diadalmaskodni a kontinensbajnokságon.


    Kiss Norbert 2014 és 2015 után nyert újból Európa-bajnoki címet a kategóriában.


    Az idei szezon záróhétvégéjén, szombaton még egy, vasárnap pedig még két futamot rendeznek Misanóban.

A misanoi hétvége további programja:
Szombat:

* Futam 2: 16:40

Vasárnap:
Időmérő: 10:35
Super Pole: 11:00
* Futam 3: 13:05
* Futam 4: 15:10

Exkluzív információink szerint a Nyíregyháza rali (Rally Hungary) pénteki prologján “Csirkés Tóni” és Rába versenykamionja, valamint a friss Európa-bajnok Kiss Norbert és a Révész Racing versenygépe is “összecsap”.

Kiss Norbert, a vörös G-Shock és a Révész Racing Európa legjobbja! >>>