A kivételes variálhatóság az új Berlingo fő jellemzői között

ÚJ CITROËN BERLINGO: MÉG TÖBB INTELLIGENS MEGOLDÁS

Az új Citroën Berlingo megőrizte a korábbi sikerek kulcsát jelentő előnyös tulajdonságait, de most még tovább megy: a szegmens legélhetőbb családi szabadidő-autóját kínálja. A Citroën Advanced Comfort® program jegyében fogant modell már első ránézésre nagy helykínálatot és variálhatóságot ígér, és világos utastér, valamint a tágas rakodóhelyek mellett teszi le a voksát.

KÉPGALÉRIÁK >>>

KIVÉTELES VARIÁLHATÓSÁG

A kívül-belül praktikusan kialakított új Berlingóba a széles és funkcionális oldalsó tolóajtóknak köszönhetően – melyek immár elektromosan leereszkedő ablakokkal rendelkeznek – gyerekjáték beszállni. A széles hátsó ajtó tágas csomagteret rejt, melynek rakodókapacitása M változatnál 775 l (azaz 100 literrel több, mint a jelenlegi 5 személyes változat esetében), XL változatnál pedig 1050 l (5 személyes konfigurációban). A csomagtartóhoz a sötétített üvegű, nyitható csomagtérablakon keresztül is hozzá lehet férni. Az egyedi megoldásnak számító, kétféle helyzetbe állítható, elrejthető kalaptartó a ki- és bepakolásnál szintén hasznosnak bizonyul.

Az új Citroën Berlingo helykínálat és variálhatóság szempontjából a kategória élmezőnyébe tartozik, és a mindennapokban páratlanul szabadon használható. Ez többek között az alábbiaknak köszönhető:

  • Három azonos méretű hátsó ülés (a második üléssorban), mely figyelemreméltó térdteret (156 mm) biztosít a hátsó utasok számára. Az ülések lehajtásával összefüggő sík padlófelület alakítható ki. Ehhez elég a csomagtartóból elérhető Magic Flat®* vezérlők használata: az ülések a hozzájuk tartozó vezérlők segítségével egy mozdulattal összecsukhatók.

  • A szintén összecsukható első utasülés lehajtásával az autó teljes hosszában sík padlófelület nyerhető. A rakodófelület hossza ilyenkor M változat esetén 2,70 m, XL változat esetén pedig 3,05 m, ami hosszú tárgyak szállításához ideális;

  • 2 kivehető ülés a harmadik üléssorban: M változat esetén hosszanti irányban nem állíthatók, XL méretnél sínen csúsznak, és 130 mm-es távon mozgathatók aszerint, hogy az ügyfél a nagyobb helykínálatot vagy a csomagtartó méretét részesíti előnyben.

* Az összecsukható ülések a bevezetés pillanatától, a Magic Flat® vezérlők 2019 tavaszától lesznek rendelhetők.

AKÁR 186 LITERNYI TÁROLÓHELY

Az új Berlingóban összesen 28 db, összesen 186 l űrtartalmú, méretes és ötletes tárolóhely található, melyek jó szolgálatot tesznek a mindennapokban és leveszik a lábukról az ügyfeleket.

Az új többfunkciós tető a kategória emblematikus felszereléseként megőrizte elődjei előnyös tulajdonságait, és most még több rakodóhelyet kínál. Az új generációs Modutop® ötletes kialakításának köszönhetően már önmagában 92 liternyi tárolóhelyet rejt magában: ilyen a második üléssorból vagy a csomagtartó felől (nyitható csomagtérablak) elérhető, 60 literes, 10 kg súly szállítására alkalmas tetőcsomagtartó, a tető teljes hosszán végigfutó rekeszes tároló, mely átlátszó kialakításának köszönhetően látni engedi a benne lévő tárgyakat, és egy eddig holt térnek számító felületet hasznosít, vagy az első ülések fölötti tetőpolc típusú tárolók.

Az új Citroën Berlingo két kesztyűtartóval is fel van szerelve. Az alsó – változattól függően nyitott vagy zárt – kesztyűtartó egy 0,75 literes palack tárolására alkalmas. A Top Box névre hallgató felső tároló kialakítását az utasoldali légzsák tetőbe történő beépítése (Airbag in Roof technológia) tette lehetővé. A műszerfal felső, utasoldali részén elhelyezett nagy zárható tárolóhely egyes változatokon saját hűtéssel rendelkezik, egy USB- és egy Jack audiocsatlakozót rejthet magában, és egy 15” laptop is könnyen elhelyezhető benne.

Az új Berlingo úgy lett kitalálva, hogy mindenféle méretű hétköznapi tárgy és személyes holmi – aprópénz, tollak, rongy, a gépkocsi papírjai stb. – elhelyezésére alkalmas legyen. Ezt szolgálják a különböző rakodófelületek (köztük a vezeték nélküli okostelefon-töltő töltőzónája), egy nyitott tárolórekesz (az autórádió képernyője előtt), a műszercsoport fölött kialakított zárt tároló, a vezetőülés alatt elhelyezett fiók, a pohártartók és a két részre osztott ajtózsebek (köztük egy 1,5 literes palack befogadására alkalmas nagyobbik rekesszel). Az első ülések hátoldalára rögzített lehajtható asztalkák pedig a gyerekek körében számíthatnak népszerűségre.

FÉNYÁRBAN ÚSZÓ UTASTÉR

Az új Citroën Berlingo utastere rendkívül világos: a nagy szélvédő, a tolóajtók elektromosan leereszkedő ablakai és a hátsó oldalablakok összesen 6,4 m2-nyi üvegfelületet alkotnak. A hatalmas panoráma üvegtetőn keresztül – mely egyes változatokon a Modutop® tárolórendszerhez társul – valósággal dől be a fény az utastérbe. Az üvegtető az elektromos sötétítővel igény szerint árnyékolható. A nagyobb kényelem és az éjszakai utazások kellemesebbé tétele érdekében a hátsó ülőhelyek saját olvasólámpákkal vannak felszerelve, a Modutop® rendszer áttetsző tárolóját pedig különleges hangulatvilágítás dobja fel.