Közlekedés a Sziget Fesztivál idején

Pár éves kihagyás után, idén ismét megrendezik a Sziget Fesztivált az Óbudai-szigeten, augusztus 10-e és augusztus 15-e között A fesztivál ideje alatt a megszokottnál sűrűbben indul és éjjel is jár a H5-ös HÉV, a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatokon pedig a megszokottnál nagyobb befogadóképességű járművek közlekednek, emellett transzferbusz jár a reptér és az Óbudai-sziget között. A BKK a közösségi közlekedés használatát javasolja a fesztiválra érkezőknek, mivel a rendezvény környékén számos közúti korlátozásra kell készülni. A Budapest Card Sziget Edition karszalagokkal a közösségi közlekedés, valamint a reptéri transzferjárat külön térítési díj nélkül vehető igénybe augusztus 8-a és 16-a között.

Közúti közlekedés

2022. augusztus 5-én 20:00 óra és augusztus 18-án 18:00 óra között lezárják az Ángel Sanz Briz út Mozaik utca és Auchan behajtó közötti szakaszát. 2022. augusztus 10-étől augusztus 16-áig naponta tervezetten 14:00 óra és másnap hajnali 3:00 óra között lezárják a Mozaik utca és Ángel Sanz Briz út csomópontját, valamint a budai alsó rakpartot a Mozaik utca és a Margit híd közötti szakaszon. Ebben az időszakban a lezárt alsó rakparti szakaszra a Margit híd felől csak engedéllyel lehet behajtani.

Közösségi közlekedés

Az augusztus 10-e és 15-e között zajló Sziget Fesztivál idején:

 • nappal sűrűbben jár és éjjelente is közlekedik a Batthyány tér és Aquincum között a H5-ös HÉV,
 • nagyobb kapacitású járművel közlekednek a 901-es, a 918-as és a 934-es éjszakai járatok,
 • a 226-os autóbusz július 30-tól augusztus 21-ig nem érinti az Óbudai-szigetet, helyette az Aquincumig közlekedik.

Augusztus 8-a és 14-e között transzferbuszok közlekednek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az Óbudai-szigetre. Augusztus 13-a és 16-a között az ellenkező irányban, a Szigetről a reptérre indulnak a transzferjáratok.

A Sziget Fesztivál helyszíne, az Óbudai-sziget közösségi közlekedéssel leggyorsabban a H5-ös HÉV-vel érhető el, amelyről a Filatorigát megállóhelyen kell leszállni.

A Sziget Fesztivál a H5-ös HÉV mellett megközelíthető a 9-es és a 109-es busz Óbuda, Bogdáni út végállomásától, valamint a 34-es, a 106-os, a 134-es vagy a 226-os busz Kaszásdűlő H megállóhelyéről is.

A H5-ös HÉV Budapest egyes városrészeiből az alábbiak szerint közelíthető meg:

 • a belvárosból, a Déli pályaudvar vagy a Keleti pályaudvar felől az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva;
 • Dél-Buda felől a 19-es vagy a 41-es villamossal a Batthyány tér megállóig utazva;
 • a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről – a transzferbuszok mellett – a külön díjszabással közlekedő 100E autóbusszal a Deák Ferenc térig, majd ott az M2-es metróra átszállva a Batthyány tér állomásig utazva;
 • a Nyugati pályaudvarról a 4-6-os villamos vonalán a Margit híd, budai hídfő megállóig utazva;
 • a Göncz Árpád városközponttól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Népliget autóbusz-pályaudvartól az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva;
 • a Puskás Ferenc Stadion autóbusz-pályaudvartól az M2-es metróval a Batthyány tér állomásig utazva, vagy az 1-es villamossal a Szentlélek térig utazva.

A Sziget Fesztivál helyszínén található BKK Ponton a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai segítik a rendezvény résztvevőit a fővárosi közösségi közlekedést érintő kérdésekben, valamint a BudapestGO alkalmazás használatával kapcsolatban, illetve a Filatorigát HÉV-állomáson a fesztivál időtartama alatt 0-24 óráig lehet munkatársainktól jegyet, bérletet vásárolni.

Figyelem!

Az M3-as metró a rendezvény ideje alatt az alábbiak szerint közlekedik:

 • augusztus 12-ig a metró Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár, Göncz Árpád városközpont és Kőbánya-Kispest között az M3-as pótlóbusszal lehet utazni;
 • augusztus 13-án és 14-én a metró nem közlekedik, Kőbánya-Kispest és Újpest-központ között, a teljes vonalon az M3-as pótlóbusszal lehet utazni;
 • augusztus 15-én és 16-án, a metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között jár, a Kálvin tér és Újpest-központ között pótlóbusz közlekedik;
 • augusztus 17-től a metró Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér között, illetve Újpest-központ és Göncz Árpád városközpont között jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni.

Budapest nappali és éjszakai közösségi közlekedési hálózatának térképei a BKK oldalán érhetők el.

További információk a BKK oldalán olvashatók.

A Sziget Fesztivál idején is érdemes az utazás megtervezéséhez a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Budapest Közlekedési Központ