Látványos győzelem a világpremier előtt

A MINI JOHN COOPER WORKS ÉS A BULLDOG RACING DIADALT ÜNNEPELT A NÜRBURGRINGI 24-ÓRÁS FUTAMON

A MINI John Cooper Works lélegzetelállító teljesítményt produkált a nemzetközi világpremier felé vezető úton, a brit prémiumgyártó megingathatatlan kitartását és tervezőmérnöki kiválóságát nyomatékosítva.

Exkluzív autós, motoros és közlekedési podcastok a Begurulva (spotify + youtube) és a podCARs (spotify + youtube) csatornáinkon!
Hallgass ránk!

A világpremier előtt álló MINI John Cooper Works látványos győzelmet aratott az idei nürburgringi 24-órás futamon. A június 1-2. között megrendezett eseményen a 317-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works PRO versenyautó és a 474-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó is magával ragadó eredményt ért el, amellyel bebetonozta a brit prémiummárka helyét a motorsport élvonalában.

A 317-es rajtszámmal induló MINI John Cooper Works PRO versenyautó – amelynek műszaki alapjait a 2024 őszén világpremierjét ünneplő, új MINI John Cooper Works adja – az SP3T kategóriában aratott diadalt letaglózó, 10 perc 06 másodperces legjobb köridővel, amelyet a nagy-britanniai Charlie Cooper, a német Christoph Kragenings, a szintén német Sebastian Sauerbrei és az osztrák Markus Fischer alkotta pilótakvartett utóbbi tagja autózott ki a modellből. E látványos teljesítmény ellentmondást nem tűrően támasztja alá a MINI John Cooper Works modellek következő generációjában rejlő sportautós adottságokat és jövőbeni lehetőségeket.

A 474-es rajtszámmal induló, hatfokozatú manuális váltóval szerelt MINI John Cooper Works a VT-2 kategóriában elért harmadik helyezésével írta tovább legendás örökségét. A tavalyi második helyre építkezve a Marco Zabel, Sascha Korte, Andreas Hilgers és Michael Bräutigam alkotta német kvartettel rajthoz álló versenyautó 10 perc 44,118 másodperces legjobb köridőt futott, a MINI hosszú távon is kikezdhetetlen versenyképességét igazolva.

„Micsoda teljesítmény a MINI-től és a Bulldog Racing-től! Kategóriagyőzelem a világ legkeményebb versenyén! A MINI versenyszelleme a Monte Carlo Ralin aratott első híres győzelem hatvanadik évfordulóján is él. John Cooper öröksége szüntelenül hajt minket előre” – fogalmazott Stefanie Wurst, a MINI márka vezetője a kimagasló teljesítmény kapcsán.

Mindkét „nürburgi” versenyautót nagyteljesítményű Pirelli gumiabroncsokkal szerelték, hogy a Zöld Pokolként is emlegetett aszfaltcsíkon a maximumot hozhassák ki magukból. A verseny abszolút ranglistáján a 317-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works PRO versenyautó a bámulatos 71., a 474-es rajtszámot viselő MINI John Cooper Works versenyautó pedig a 78. helyen végzett a 127 induló közül – a világ egyik legmegerőltetőbb versenyén téve tanúbizonyságot a brit prémiummárka tartósságáról és rátermettségéről.

Az új MINI Cooper benzinmotorral szerelt modellváltozatai, a MINI Cooper C és a MINI Cooper S május elején érkeztek meg a világ útjaira. Az új MINI John Cooper Works 2024 októberében ünnepli világpremierjét, a brit prémiumgyártó innovációk és örökségek iránti elköteleződésének újabb mérföldköveként. Mint ilyen, az újdonság – amelyet arra terveztek, hogy kitolja a sebesség és az agilitás határait – benzinmotorral szerelt és tisztán elektromos meghajtású modellváltozatban is elérhető lesz.