Le Mans után a hétvégén Németországban ismét versenybe szállnak

Autók: Mind a 11 LMP2, 2 LMGTE Pro és 3 LMGTE Am autóra Dunlop abroncsok kerülnek
Abroncsok:

  • LMP2: Medium és Medium-plus
  • GTE Pro: Soft, Medium és Medium-plus
  • GTE Am Aston Martin: Soft és Medium
  • GTE Am Porsche: Medium és Medium-plus

A versenysorozat: A Le Mans-i verseny eredményei kiélezik a küzdelmet a bajnoki címekért. A Jackie Chan DC Racing vezeti LMP2 kategóriát, míg az Aston Martin Racing feljött a GTE kategóriák élén álló csapatok nyakára.
A sorozatot nyitó hatórás futamok és a dupla pontont érő Le Mans-i 24 órás verseny után a sorozatból még hat nagydíj van hátra. A következő állomás egyben az utolsó európai futam is, melynek a németországi Nürburgring versenypálya ad otthont.

A Le Mans-i futam tovább növelte a Jackie Chan DC Racing csapat híres 38-as autójának előnyét az LMP2 élén, miután a múlt hónapban a futamot is vezető autó a kategória győzteseként, összetettben pedig a 2. helyen ért célba. Bár 48 pont igen jelentős különbség, a rivális csapatok a novemberi eredményhirdetés előtt még hat különböző országban, 36 versenyóra alatt összesen 150 pontot szerezhetnek. A jelenleg első tíz helyen álló csapatok mindegyike Dunlop abronccsal versenyez. A második és hetedik csapat között mindössze 14 pont különbség van.
LM GTE Pro kategóriában a Le Mans-i futamon győztes >>>