Lee Sang Hoon a Hankook Tire Europe új elnöke

A Hankook Tire Europe új irányvonalat tűzött ki maga elé az új évtizedre, Lee Sang Hoont nevezte kiaz európai központ operatív igazgatójának és elnökének. A prémium abroncsgyártó számára Európa az egyik legfontosabb piac. Lee Sang Hoon korábban a rohamosan növekedő kínai piacon vezette a vállalatot. Lee 2020 januárjában vette át a pozíciót Kim Han-Juntól, akire új feladatok várnak a Hankook Tire & Technology Groupon belül.

Rácalmás, 2020. január 21. – A prémium abroncsgyártó Hankook Lee Sang Hoon-t (53) nevezte ki európai központja vezetőjének, így 2020 januárjától az ő vezetésével zajlanak az operatív feladatok az európai és a FÁK-régióban.

Lee Sang Hoon komoly nemzetközi vezetői tapasztalattal rendelkezik, korábban a Hankook Tire China operatív igazgatójaként dolgozott, azt megelőzően pedig az értékesítési alelnök volt. 2011-től Sanghajban a kínai központ stratégia osztályát vezette, komoly szerepe volt abban, hogy a Hankook növelni tudta a piaci részesedését Kínában. Lee Sang Hoon már 1993 óta a vállalat alkalmazottja. Tanulmányait a szöuli Csungang Egyetem közigazgatási karán végezte.

„Nagy örömmel készülök új feladataimra a Hankook európai központjában” – nyilatkozta Lee Sang Hoon. „Az autóipar nagy hagyománnyal rendelkezik Európában, ez az egyik legfontosabb piacunk, így a legfőbb feladatom a vállalatunk innovatív erejének további erősítése és a digitalizáció felgyorsítása lesz.”

Kim Han-Jun 2018-tól vezette az európai ágazatot, az ő irányítása alatt a Hankook sikeresen folytatta stratégiai terjeszkedését, Szerbiában és Ausztriában is nyíltak leányvállalatok.

A Hankookot az 1940-es években alapították, és gyorsan hírnevet szerzett magának, mint prémium abroncsgyártó vállalat. Jelenleg számos nemzetközi hírnevű autógyártó modelljeit látja el gyári szerelésű abroncsokkal – többek között az Audi, a BMW, a Mercedes-Benz és a Porsche modelljeit a személyautók, valamint a MAN, a Mercedes-Benz Trucks, a Scania és a Schmitz-Cargobull járműveit a buszok, valamint a kis- és nagyteherautók területén. A Hankook szilárdan megalapozta jelenlétét Európában: a hannoveri kutatás-fejlesztési központ és a magyarországi Rácalmáson a legmodernebb feltételeknek megfelelő gyár mellett a spanyolországi Idiadában és a finnországi Ivalóban saját tesztközpontot is üzemeltet.