LNG elismerés az Iveconak

„AZ LNG TECHNOLÓGIA LEGPROAKTÍVABB ALKALMAZÓJA A SZÁLLÍTÁSBAN” DÍJAT NYERT AZ IVECO

Az IVECO hosszú távon fenntartható és nulla károsanyag-kibocsátású szállítás területén folyamatosan kínált megoldásaiért részesült elismerésben a 2. Small-Scale LNG Summit rendezvényén.

Az IVECO bemutatta a hosszú távon fenntartható szállításról, az LNG kulcsszerepéről és a nulla károsanyag-kibocsátású logisztika felé vezető útról alkotott vízióját.

Az IVECO is részt vett a 2. Small-Scale LNG Summit rendezvényén, amelyet 2019. február 12-én Milánóban (Olaszország) tartottak. Az esemény a kiskereskedelmi projektekre specializálódott szakemberek találkozójaként szolgált, az LNG teljes értékteremtési láncolata mentén. Előadóként a szakma szakértőit hívták meg, akik a hatékony LNG-gyakorlatot szolgáló, testreszabott megközelítéseiket osztották meg, különösen a kiskereskedelmi tevékenységekre vonatkozóan. Az IVECO ugyancsak előadóként kapott meghívást a találkozóra, ahol a „Carrying the Future. LNG as a Fuel” panelbeszélgetésben vett részt.

Marco Liccardo, a IVECO közép- és nehézkategóriájú tehergépkocsik globális termékpalettájának felelőse az Energy Delta Intézet, az Olasz Biogáz Egyesület, a Szardíniai-tenger Kikötőhálózati Hatósága/MedCruise, a Portugál Tengeri Minisztérium és az Európai Bizottság képviselőivel osztotta meg a pódiumot. Ennek során az IVECO hosszú távon fenntartható szállításról alkotott vízióját mutatta be, amelyben a földgáz már érett megoldásként szerepel, különösen az áruszállítás és a távolsági fuvarozás számára. E meglátás az EU intézményei és kormányzatai részéről is kedvező fogadtatásra talált, mégpedig ezen alternatív üzemanyag használatára és a szükséges infrastruktúra fejlesztésére ösztönző politika és támogatások formájában.

Az IVECO elkötelezettségét „Az LNG technológia legproaktívabb alkalmazója a szállításban” („Most Pro-Active Use of LNG in Transportation”) díjjal ismerték el a Small-Scale LNG Summit alkalmával, amelyet a márka a hosszú távon fenntartható és nulla károsanyag-kibocsátású szállítás területén folyamatosan kínált megoldásaiért ítéltek oda, beleértve az LNG-üzemű járművek folyamatos gyártását és fejlesztését is. E kitüntetések az LNG-ipar legjelentősebb teljesítményeit ismerik el, a Small-Scale LNG Summit Díjakban (Small-Scale LNG Summit Awards) ugyanis olyan vállalatok és magánszemélyek részesülhetnek, akik az értékteremtés láncolat bármely fázisában kedvező befolyást gyakoroltak az LNG-iparág fejlődésére.

Marco Liccardo így kommentálta: „Ez a díj a földgáztechnológia iránti elkötelezettségünk és az évek során kifejlesztett úttörő megoldásaink igazolása, miközben vezető pozíciót töltünk be a szakmában a hosszútávú szállítás felé vezető úton. Egyértelmű változást tapasztalunk a piacon az alternatív vontatás terén, különösen a nehézkategóriájú fuvarozásban alkalmazott LNG tekintetében. A kereslet növekedése meredeken gyorsul és várakozásaink szerint e folyamat a jövőben is folytatódik. Az IVECO eddig is vezető szerepet töltött be a földgáztechnológiában, aminek eredményeképpen ma meghatározó a piacon. Továbbra is invesztálni kívánunk földgázmegoldásaink fejlesztésébe, hogy megőrizzük műszaki vezető szerepünket és szándékaink szerint az elkövetkező évek során is élen járjunk a piacon.”