• Egyéb

Magasba szökő adrenalin

Több mint tizenhat perces előnnyel nyerte a zalaegerszegi motoros az idei Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság nyitóversenyét Bugacon

Hodola Richárd: magasba szökő adrenalin

Az elmúlt hétvégén, Bugacon rendezték meg a Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság idei első futamát, az Adrenalin Kupát. A motorosoknál nagy magyar siker született, ugyanis a többszörös magyar bajnok, Hodola Richárd igencsak megnyugtató előnnyel győzött. A zalaegerszegi illetőségű terepmotoros 2017 után címvédőként tudott ismét győzni az idei szezonnyitón.

A magyar Terep-rali is végre-valahára felébredt a téli álmából, és az elmúlt hétvégén, Bugacon kezdetét vette a 2018-as szezon. A Nyílt Magyar Tereprali Bajnokság első versenyén – és egyben a CEZ bajnokság harmadik futamán –, az Adrenalin Kupán valamennyi kategóriában hatalmas küzdelem zajlott. Az autósoknál a cseh Miroslav Zapletal és szlovák navigátora, Marek Sykora győzött, a side-by-side-osoknál a Kéry Szilveszter – Bartha Barbara duó lett az első, a kamionosoknál a Kovács Miklós – Ács László egység nyert, addig a motoros-quados mezőnyben Hodola Richárd bizonyult a legjobbnak. Utóbbi ráadásul duplán címvédőként állt rajthoz, ugyanis tavaly nemcsak a bugaci versenyt, hanem a bajnoki címet is megszerezte.

„A Yamahám tökéletesen felkészítve várta a rajtot, és természetesen azzal a céllal érkeztem meg az idénynyitóra, hogy mindent megteszek a jó szereplés érdekében. Ám mint minden technikai sportágban, a tereprallye-ban is bármikor történhet valami a motorral, vagy a kiszámíthatatlan talajon elég egy pillanatnyi kihagyás, máris kész a baj” – árulta el Hodola Richárd.

Nos, a versenyen aztán kétség nem férhetett ahhoz, hogy ki nyeri a motoros-quados csatát. A zalaegerszegi illetőségű, Yamaha WR 450F-fel versenyző motoros végig vezetve, valamennyi szakaszt megnyerve végül nagy fölénnyel, 16 perccel megelőzve a második helyezettet, győzött. Jellemző Hodola tempójára, hogy az egész mezőnyben csak három autó tudta a szakaszokat gyorsabban teljesíteni nála.

„Számomra nagyon fontos volt, hogy jól szerepeljek itt, hiszen címvédőként álltam rajthoz. Így utólag elmondhatom, kifejezetten jól ment a versenyzés mind az első napi hosszabb, majd a vasárnapi rövidebb szakaszokon is. Ez a siker jó alap az előttem álló feladatokhoz, hiszen szeretném megvédeni a bajnoki címemet, ugyanakkor, ha úgy alakul, a nemzetközi mezőnyben is szeretném ismét megmérettetni magam” – jelentette ki a terepmotoros.

Hodola Richárd és a teljes terep-rallyes mezőny legközelebb május 1-12-én áll rajthoz a Riverside Baján, ahol egyébként a yamahás szintén címvédőként vesz majd részt.