Már csak pár napig lehet pályázni a Hankook Abroncsadományozási Programjára

Fontos határidő közeledik

2019-ben már nyolcadik alkalommal hirdette meg a Hankook Tire Magyarország Kft. a nonprofit szervezetek támogatására életre hívott Abroncsadományozási Programját. A pályázati határidő azonban a végéhez közeledik: a civil szervezetek már csak pár napig, 2019. augusztus 23-ig adhatják be igényüket.

Rácalmás, 2019. augusztus 13. – Hamarosan lezárul a Hankook Tire Magyarország Kft. egyedülálló Abroncsadományozási programjának idei pályázati időszaka. A pályázó szervezetek ezúttal is egyenként 12 darab, azaz 3 garnitúra prémium minőségű Hankook abroncsra adhatják be igényüket elektronikus úton a http://www.hankookadomany.hu/palyazom/ weboldalon 2019. augusztus 23-ig. A pályázatok elbírálására és a nyertesek kihirdetésére 2019. szeptemberében kerül sor.

A Hankook Abroncsadományozási Programja Magyarország legnagyobb ilyen jellegű kezdeményezése, amelyen keresztül a vállalat olyan országos hatáskörű és regionális nonprofit szervezeteknek, alapítványoknak és egyesületeknek kíván segítséget nyújtani, amelyek a társadalom és a közösségek számára elengedhetetlenül fontos feladatok ellátását végzik. A támogatásra azok a legalább 5 éve működő alapítványok, közalapítványok, illetve egyesületek pályázhatnak, amelyek tevékenysége a környezet-, táj- vagy természetvédelemhez, a fenntartható fejlődéshez, gyermekek és rászorulók támogatásához vagy a bűnmegelőzéshez, rend- és katasztrófavédelemhez kötődik.

Az évszaknak megfelelő, kifogástalan állapotú gumiabroncsok meghatározó szerepet töltenek be a közúti közlekedés biztonságának fenntartására és növelésére tett erőfeszítések között. A civil szervezetek költségvetésében ugyanakkor a gépjárműállomány abroncsainak előírás szerinti, rendszeres cseréje jelentős összegre rúghat. A Hankook kezdeményezése a felelős mobilitás jegyében a pályázó szervezetek által a közösségért végzett munka technikai feltételeinek biztosítására irányul.

A pályázati időszak kezdete óta idén is több száz pályázat érkezett hozzánk. Mint minden évben, ezúttal is gondos mérlegelés előzi meg az egyes pályázatok elbírálását, hiszen a célunk az, hogy évről évre minél több szervezet számára biztosítsunk prémium abroncsokat. A pályázati lehetőség éppen ezért a korábbi évek sikeres pályázói számára is nyitva áll” – emelte ki Roy Katalin, a Hankook Tire Magyarország Kft. kommunikációs vezetője.

Az elmúlt hét évben a vállalat több mint 15 000 abronccsal támogatta a civil szektor legkülönfélébb feladatait ellátó szereplőit, azonban ez csupán egyetlen eleme a Hankook sokszínű társadalmi felelősségvállalási programjának. Az abroncsadományozási pályázat mellett a Hankook Értékteremtő Program keretében a cég egy olyan, folyamatosan bővülő programot dolgozott ki, mellyel aktívan támogatja a helyi kezdeményezéseket, a felelős mobilitás jegyében zajló és az egészséges életmódra ösztönző aktivitásokat, a civil szervezetek és oktatási intézmények működését egyaránt.