Már idén repülhetünk Berlinbe a Wizz Airrel

A Wizz Air, Közép- és Kelet-Európa legnagyobb diszkont légitársasága szeptember 5-én bejelentette, hogy új útvonalat indít Budapestről Berlin-Schönefeldre. Az eredeti tervek szerint a járat 2018 márciusában indult volna, ám az első nap tapasztalt hatalmas érdeklődésre válaszul a WIZZ előrébb hozta a járatindulást, így már idén december 18-tól repülhetünk Berlinbe a naponta közlekedő járattal.
A jegyek már  foglalhatók a wizzair.com oldalon akár 2 990 forintos* induló viteldíjon, amelyhez legfeljebb 55x40x23cm méretű ingyenes kézipoggyász is jár.
 
Berlin Németország fővárosa és egyben legnagyobb városa, a politika, a kultúra, a média és a tudományos élet jelentős központja. A nemzetköziség és a tolerancia, valamint pezsgő éjszakai élet jellemzi a várost. Az utazók számos történelmi emlékhellyel, gazdag kulturális örökséggel és világszínvonalú múzeumokkal találkozhatnak többek között az UNESCO Világörökség részeként számon tartott Múzeum-szigeten. A Wizz Air új járata naponta indul majd, így kényelmes menetrendje egyaránt alkalmas rövid városlátogatásokra és üzleti utakra, vagy akár hosszabb utazásokra, melyek során felfedezhetjük Berlint és a környező gyönyörű branderburgi tájat.
 
Az új bejelentés 11 idén elindított budapesti útvonalat követ. A berlini járaton túl 2017-ben további három indul Budapestről, Bordeaux-val, Agadirral és Frankfurttal kapcsolva össze a fővárost. Stavanger és Basel-Mulhouse-Freinburg pedig 2018 tavaszától válik elérhetővé Budapestről. Berlinnel együtt 2017-ben a Wizz Air 17 izgalmas úti céllal bővítette immár 67 alacsony viteldíjas járatot számláló budapesti hálózatát.
 
Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban, 5,5 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. Az elmúlt 12 hónapban a Wizz Air több mint 4 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 17%-kal több, mint az előző év hasonló időszakának forgalma.
 
A WIZZ hazai hálózata már 74 útvonalat kínál két magyarországi repülőtérről.
 
A WIZZ AIR LEGÚJABB ÚTVONALA BUDAPESTRŐL
 

ÚtvonalNapokIndulásInduló viteldíj*
Budapest –
Berlin-Schönefeld
Naponta2017. december 18.2 990 forint*

 
Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere elmondta:„Izgatottan jelentettük be budapesti hálózatunk bővülését a várva-várt berlini járattal, és a WIZZ-ügyfelek válasza egyszerűen hihetetlen volt. Mindössze egy nap foglalásai alapján úgy döntöttünk, hogy a hatalmas keresletre válaszul előrébb hozzuk a Budapest-Berlin járat indulását 2017 decemberére. 2017 a masszív növekedésről szólt a WIZZ budapesti hálózatában, számos régóta várt járatot jelentettünk be vonzó úti célokra Európában és azon túl is. Örömünkre szolgál, hogy Berlin a tervezettnél is korábban lesz elérhető Budapestről alacsony viteldíjainkon, és biztosak vagyunk benne, hogy a naponta közlekedő járat üzleti és szabadidős utasaink körében egyaránt népszerű lesz. Arra biztatjuk a szemfüles utazókat, hogy minél előbb csapjanak le a legalacsonyabb viteldíjainkra a wizzair.com oldalon vagy a WIZZ mobilalkalmazásban, és gazdagodjanak úti élményekkel Európa egyik legnépszerűbb fővárosában!”